Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSUNDA İZOLASYON ZORUNLU MUDUR

Su deposunda izolasyon zorunlu mudur   sorusu, her geçen gün çok daha geniş bir hedefi tarafından araştırılıyor. İzolasyon hizmetleri, temizlik hizmetlerinde olduğu gibi belirli periyotlarda yapılması gereken işlemler değildir. Bu işlemler, genellikle su deposunda kaçak bulunan veya olası bir kaçak ihtimali bulunan alanlarda kullanılır. Steril suyu muhafaza etmek amacıyla tercih edilen su deposu izolasyonu, su depolarının daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur. Galvaniz, fayans, sac, paslanmaz, plastik ve beton gibi aklınıza gelebilecek her ham maddeden üretilen su depolarında tercih edebileceğiniz izolasyon hizmetleri, belirli yöntemler ve metotlara tabi olarak gerçekleştirilir.

Su deposunda izolasyon zorunlu mudur
Su Deposunda İzolasyon Zorunlu Mudur ve İzolasyonun Başarısı

Kullanılacak malzemenin kalitesinden iş kabiliyet becerisine kadar bir çok farklı faktöre bağlı olarak değişkenlik gösteren izolasyon başarısı, depolarda muhafaza edilen su verin kalitesini belirler. Uygulama yapılacak alanda deponun türüne göre işlemler gerçekleştirilmelidir. Sağlıklı bir yapı oluşturmak için tercih edebileceğiniz su deposu izolasyonu, herhangi bir zorunluluğa tabi değildir. İzolasyon hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için öncelikli olarak su deposunun zemin bölgesine ve etrafta bulunan duvarlara raspa olarak adlandırılan bir işlem yapılır. Deponun içerisinde eğer pas ve küf varsa bu kalıntılar deponun iç yüzeyinden arındırılır. Ardından basınçlı sular ile depo içerisinde iyice yıkanması sağlanır ve ekipman kontrolleri yapılarak izolasyon için uygun olan malzemeler tatbik edilir.
Su deposu izolasyonu mevcut yönetmeliklerde şuan için zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak su deposu temizliği yaptırılması bildiğiniz gibi zorunludur. Önümüzdeki yıllarda bu alanda da gerekli olan zorunluluğun olacağı söz konusudur. İzolasyon olmadan depoları uzun vadeli kullanmak pek de kolay değildir. Başlangıçta sizlere maliyet gibi görünen bu durum aslında ilerde tekrar tekrar ödeyeceğiniz maliyetlerden daha da düşüktür. Deponuzdaki suyun steril muhafaza edilmesi ve herhangi bir su kaçağı sorunu yaşamamak için size önerimiz profesyonel bir izolasyon uygulaması yaptırmanızdır. 

Daha sağlıklı ve temiz su depolamak için fazlasıyla önemli bir konudur. Eskimiş, kullanılması sakıncalı veya yenileme amacıyla ayrıca su kaçağını önleme ve suyu steril olarak muhafaza etmek için su deposu izolasyonu yapılır. Su deposu izolasyonunda metot ve yönetim önemli olduğu gibi kullanılacak malzemede fazlasıyla önemlidir. 

Su deposu temizliğinde kullanılan insan sağlığına zararlı olmayan dezenfekte malzemeleri gibi su deposu izolasyonunda da insan sağlığına zararı olmayan, su ile karışmayan, solvent içermeyen malzemeler kullanılmalıdır. İzolasyon olan su deposu izolasyon bitiminde mutlaka tekrar temizlenip müşteriye o şekilde teslim edilir. İzolasyon hizmet bedeli yapılacak olan deponun mevcut durumuna göre ve yapılacak olan deponun mevcut durumuna göre ve yapılacak alanın m² olarak ölçülmesiyle hesaplanır. 


WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 922604
REFERANSLARIMIZ