Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU YALITIMININ AVANTAJLARI

Su deposu yalıtımının avantajları saymakla bitmez. Sağlıklı su depoları oluşturmak isteyenlerin tercihi olan yalıtım hizmetleri, depoların bakterilerden ve istenmeyen diğer mikroorganizmalardan korunmasına yardımcı olur. Çıplak betona direkt olarak uygulanabilen yalıtım malzemeleri, işçilikten, zamandan ve maliyetten tasarruf etmenize yardımcı olur. Su deposunda meydana gelen kaçakların zamanında giderilmemesi, bina temelleri, kiriş ve kolon gibi alanların zarar görmesine neden olur. Bu durum da bina temellerinin sarsılması ile sonuçlanır. İleride daha büyük bütçeler ayırmak istemiyorsanız bugünden su deposu yalıtımının avantajlarından faydalanmalısınız. Tercih edeceğiniz ürünlerin su kaçırmaz ve elastik olduğundan emin olmalısınız. Elastik izolasyon malzemeleri, deprem gibi doğal afetlerde formunu korur.

Su deposu yalıtımının avantajları
Su Deposu Yalıtımının Avantajları Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığından onaylı olan yalıtım malzemeleri, su deposu yalıtımının avantajları için oldukça uygundur. Bunun yanı sıra mikrop barındırmayan malzemeler, sağlıklı suya kolayca erişmenize yardımcı olur. Yosun tutmaz özellikteki izolasyon malzemeleri, suda oluşabilecek bakteri kaynaklı kokuların da tamamıyla ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Türk Gıda Kodeksine uygun olan imal edilen yalıtım hizmetleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Her materyalden üretilmiş depoya anında müdahale edebilen ekiplerimiz, bu sayede beklentilerinizi tam olarak karşılayan sonuçlara erişmenizi sağlar. Sertifikalı personellerimiz ve son teknolojik ekipmanlarımız ile verdiğimiz hizmetler sayesinde su deponuzun çok daha uzun süre boyunca ilk günkü performansını korumasını sağlayabilirsiniz.Bunun dışında Su Deposu Temizliği ve Su Deposu Yalıtımı da çok önemlidir.

Su Deposu Yalıtımı Hakkında Bilgiler

Su depoları, binalar da içme ve kullanma sularının depolanması ve binaya suyun dengeli dağılımının sağlanması amacıyla yapılmış alanlardır. Binaların bodrum katlarında yapılmış olmalarının hiçbir sakıncası yoktur. Tam tersine, hidrofor sistemlerinin sağlıklı çalışmaları bakımından zemin katlarda bulunmaları gerekmektedir. İyi yapılmış su deposu yalıtımı ile hijyenik su depoları yapılabilmektedir. Su deposu yalıtımı apartman ve site yöneticilerinin çoğunlukla sorun olmadan göremedikleri bir gerekliliktir. Su deposunda sızıntılar başlamasa dahi su deposu izolasyonu yaptırmanız, hem hijyen açısından hem de binanın temellerinin sağlıklı kalması bakımından önemlidir. Zira su deposu izolasyonu sadece mevcut sızıntıları değil aynı zamanda ileride oluşabilecek sızıntıları başlamadan önlemek amacıyla yapılmaktadır. Aynı su deposu yalıtımı işlemlerinde olduğu gibi su deposu izolasyonuda PVC membran kullanılarak yapılmaktadır. 

Su Depolarına Neden Yalıtım Yapılmalıdır?

Su depoları zamanla eskidiği veya su kaçırdığı için eski depoyu iptal edip çok yüksek ücretlerle zaten yer problemleminin olduğu binanızda yeni bir depo yaptırmak için yer aramanıza ve masraf yapmanıza gerek yoktur. Mevcut su deposuna, yeni su tankı yapımının %70 az maliyetinde, su depolarındaki kaçaklarını %100 kesen su deposu membranı ile su deposu yalıtımı yaparak depoyu en hijyenik haline getirmek ve bina temellerine su sızıntısını tamamen önlemek mümkündür. Gerçekçi bir 10 yıllık garanti verebilen başka bir su deposu yalıtım çözümü yoktur. Yeni tamamlanmış inşaatlar da görülen su deposu yalıtım ihtiyacı ise fayans kaplama, polyester kaplama veya sürme esaslı diğer malzemeler ile kaplamak yerine aynı su deposu yalıtım membranı yöntemi ile çok daha ekonomik fiyatlarla %100 sonuç alınacak şekilde çözülmektedir. İçme suyu ve kullanma suyu depolarının izolasyonunda son kat olarak kullanılan membran Türk gıda kodeksine uygun, içme suyu ile temasa uygunluk sertifikasına sahip UV dayanımı olmayan (dolayısı ile kurşun ve diğer koruyucu kanserojen maddeler içermeyen) PVC su yalıtım membranıdır. 

PVC MEMBRANIN AVANTAJLARI 

Türk gıda kodeksine uygundur.
Suda koku yapmaz, yosun tutmaz, mikrop barındırmaz. 
Su depolarında kullanılır. Tarım bakanlığı izni ve CE belgesi vardır. 
Elastik olduğundan depremlerde çatlamaz ve su kaçırmaz.
Kolan, kiriş ve bina temellerine sudan %100 korunur. 
Sıva ve fayansa gerek kalmaz. Çıplak betona uygulanır.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 541215
REFERANSLARIMIZ