Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU YALITIMINI NİÇİN ÖNERİYORUZ

Su deposu yalıtımını niçin öneriyoruz  biliyor musunuz? Su deposuna yalıtım yaptırmadığınız takdirde, depo içerisine kanalizasyon suyu ve diğer yeraltı suları akar. Bunun yanı sıra depolarda meydana gelen çatlakların içerisinden hamama böcekleri ve istenmeyen diğer haşereler girebilir. Bu da suyun kirletilmesine sebebiyet verir. Su depolarının etkin bir biçimde yalıtılmaması durumunda, yağmur suları da deponuza girebilir. Yağmur suyunun deponuza girmesi, su içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmaların suyun tamamını etkilemesi anlamına gelir. Su deposu yalıtımı sayesinde, sızıntı kaynaklı olarak meydana gelebilecek tüm zararların önüne geçmiş olursunuz. irmamızdan alacağınız su deposu temizliği hizmetleri ile tüm bu problemlerden kurtulursunuz. 

Su deposu yalıtımını niçin öneriyoruz

Su Deposu Yalıtımını Niçin Öneriyoruz Öğrenin

Su deposu yalıtımını niçin öneriyoruz, bilmek isterseniz okumaya devam edin. Depoda bulunan çatlaklardan ve açık diğer alanlardan içeri giren fare gibi haşereler, su içerisinde boğulur. Bu da deponun çok hızlı bir şekilde kirletilmesi anlamına gelir. Siz, su içtiğinizi zannederken aslında zehir içiyorsunuzdur. Depo yalıtımı sayesinde, depo içerisine sızabilecek tüm zararlılardan etkin bir biçimde korunabilirsiniz. Farklı materyallerden üretilen depoların tamamına hitap eden yalıtım hizmetlerimiz, profesyonel ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilir. İnsan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan ham maddeler ile gerçekleştirdiğimiz yalıtım işlemleri sayesinde, deponuzun uzun süre boyunca ilk günkü formunda korunmasını sağlayacaksınız. İş yerleri, kurumsal binalar, evler, oteller, AVM’ler, camiler ve çok daha fazla alanda kullanılan su depolarının yalıtımı için uzmanına danışın. 
Su deposu yalıtımı , hem deponuzun ömrünü uzatırken hem de içme kullanma suyunu daha temiz ve kullanıma uygun bir şekilde muhafaza etmektedir. Eskiyen çüu derüyen beton veya metal olan su depolarınızın zamanla yıpranması sağlığı tehdit eder hale geldiğinde düzenli bakım yapılmazsa birçok hastalığı barındırmaktadır. Suyu mikroplardan, bakterilerden ve dış etkenlerden korumak için su deposu yalıtımı deponuzu en iyi şekilde sağlıklı hale getirebilir.




Su Deposu Yalıtımında Kalite

Su depolarının kaliteli bir şekilde yalıtımının yaptırılması sağlıklı su tüketimi açısından oldukça önemlidir. Yalıtım yapılmamış olan su depoların da zaman zaman çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunların üstesinden gelmek ve daha sağlıklı su tüketimi yapmak için su depolarına muhakkak yalıtım yaptırmalı bu konuda oldukça titiz davranmalıyız. 
Su depolarında uygulanacak olan yalıtım deponun niteliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yalıtım yapılacak su deposu beton, beton üzerine fayans kaplama, sac, paslanmaz, fiber, plastik, kule tip metal depo, tanker depo olabilir. Bu tür depolarda uygulanacak olan izolasyon yöntemi deponun yapımı aşamasında kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 602725
REFERANSLARIMIZ