Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU YALITIM VE İZOLASYONU

Su deposu yalıtım ve izolasyonu sayesinde su depolarının çok daha steril bir forma kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Su deposu içerisinde bulunan suyun, insan sağlığına zarar vermemesi için tercih edeceğiniz izolasyon ve yalıtım işlemleri, ileride doğabilecek maddi külfetten ve sağlık problemlerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Su depolarının yalıtımının doğru bir şekilde yapılmaması, kanalizasyon suyu ve diğer yeraltı sularının depoya sızmasına neden olur. Bu durum da çeşitli amaçlar için kullandığınız suyun kirletilmesine sebep olur. Kirli suyu tüketmeniz ise tifüs ve kolera gibi bulaşıcı hastalıklardan muzdarip olmanıza sebebiyet verir. Birbiri ile bağlantılı olan bu süreçten zararlı çıkan siz olursunuz. Zamanında yaptıracağınız izolasyon ve yalıtım işlemleri sayesinde işlemlerinizi zahmetsiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Su depolarının materyallerine uygun olarak hazırlanan izolasyon ve yalıtım malzemeleri ile en doğru sonuçlara ulaşırsınız.

Su deposu yalıtım ve izolasyonu
Su Deposu Yalıtım ve İzolasyonu ile Tasarruf Edin

Maddiyattan tasarruf edilir ama sağlıktan tasarruf edilmez. Su deposu yalıtımı ve su deposu izolasyonu sayesinde her iki etkenden de uygun çözümler üreteceksiniz. Herkes için ulaşılabilir olan maliyetler sayesinde öncelikle yalıtım hizmetleri almalısınız. Bu sayede deponuza dışarıdan girebilecek zararlı kimyasalları engellenmiş olursunuz. Ardından izolasyon hizmetleri sayesinde deponuzun gücüne güç katabilirsiniz. Su depolarında uzun ömürlü sonuçlar almak için tercih edebileceğiniz profesyonel hizmetlerimiz ile en makul maliyetler ile en yüksek sonuçlara ulaşabilirsiniz. Firmamızın su depolarıyla alakalı bir diğer hizmeti de su depolarının izolasyonunun yapılması işidir. İzolasyon işleminde içme sularına uygunluk belgeleri olan ve suya geçebilecek zararlı kimyasal maddeler içermeyen malzemeler kullanılır. İzolasyon içinde bulunduğumuz mekanların dış etkilerden korunmasıdır. Su yalıtımı ile depolarda meydana gelen su kayıpları ve depolanan suya dışarıdan kirli suların karışması önlenir. İzolasyon, insanların yaşam standardını yükseltir, binaların yapı güvenliğini korur. Temeldeki korozyonu önler. Uygun kalitedeki  içme-kullanma suları temiz ve sağlıklı koşullar da depolanmaz ise suyun kalitesi olumsuz yönde değişmektedir. İzolasyon malzemeleri suyun özelliklerini bozmayacak nitelikte olmalıdır. 

Beton ve Fayans Yalıtım ve İzolasyonu

Beton ve fayans depolara sürme bazlı izolasyon veya PVC membran kaplama izolasyon yapılır. Sac, paslanmaz ve galvaniz depolara ise epoksi izolasyon yapılır. Polietilen, plastik su depolarına hiçbir izolasyon ve yalıtım modeli uygulanmaz. Su deposu izolasyonu, su deposunu iyileştirmek ve suyu steril olarak muhafaza etmek için uygulandığı gibi su deposun da kaçak probleminin de çözümü için yapılır. Su deposu kaçağı ancak izolasyon metotları ile durdurulabilir. Her deponun birbirinden bağımsız yalıtım ve tamir metotları bulunur. 
Sürme bazlı izolasyon, PVC membran, epoksi izolasyon metotlarının bitişleri, uygulama yöntemleri, uygulandıkları depolar farklıdır. Beton depolara membran kaplama yalıtım ve sürme izolasyon yapılırken, metal su depolarına ise epoksi izolasyon yapılır. Su deposu kaçağını önlemede beton depolar da PVC membran, sürme bazlı izolasyon yöntemine göre daha başarılıdır. Metal su depolarında ise eğer ki depo da çatlaklar bulunuyor ise epoksi yöntemi yeterli olacaktır.



Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 359425
REFERANSLARIMIZ