Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU TEMİZLİĞİ NEDEN VE NASIL YAPILIR

Su deposu temizliği neden ve nasıl yapılır sorusu oldukça önemlidir. İnsan ve toplum sağlığında oldukça önemli bir yere sahip olan su depolarında aktif bileşenlere sahip olan sonuçlara ulaşmak istiyorsanız siz de temizlik işlemlerini tercih etmelisiniz. Su depolarında meydana gelen sızıntılar, açılan kanallardan su deposunun içerisine haşere ve fare gibi istenmeyen canlıların girmesine neden olabilir. Su içerisinde boğularak ölen hamam böceği ve fare gibi canlılar, depo içerisindeki suyun kirlenmesine neden olur. Bunun yanı sıra çatlaklardan meydana gelen sızıntılar, kanalizasyon suyunun depo suyuna karışmasına neden olabilir. Bu da istenmeyen durumlardan bir tanesidir. Deponuzun yalıtımını yaptırdıktan sonra belirli periyotlarda temizletmeniz, olası riskleri minimuma indirger. Su Deposu Dezenfektesi ve Su Deposu İzolasyonu hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Su deposu temizliği neden ve nasıl yapılır
Su Deposu Temizliği Neden ve Nasıl Yapılır Öğrenin

Su deposu temizliği neden ve nasıl yapılır diye öğrenmek çok önemlidir. Deponun temizliği için öncelikle su deposunun içinde bulunan suyun tamamıyla boşaltılması gereklidir. Ardından merdiven vasıtasıyla depoya inen görevliler, depo içerisinde bulunan tortuların giderilmesini sağlar. Ardından deponun basınçlı su ile yıkanması sağlanır. Daha sonra su ile temas ettiğinde tepkimeye girmeden, insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan kimyasallar ile temizlik işlemine geçilir. Bu işlem, gözle görünmeyen zararlıların da yok olmasına yardımcı olur. Temizlik işlemleri tamamlandıktan sonra deponun içine doldurulan sudan numune alınır ve pH değeri ölçülür.
Su deposu temizliği firmamız ve uzman ekibimiz tarafından İstanbul ili ve çevresinde kaliteli ve hızlı bir şekilde karşılanır. Su deposu temizliği çok önemlidir. Bu temizliğin belli sürelerde bir veya iki kez mutlaka yapılması gerekir. Bu temizlik yapılmadığı takdirde zehirlenmeler, hastalıklar ve çeşitli sorun veya sıkıntılar yaşanabilir. Bu durum da oldukça tatsız ve sağlıksız olur. Su depoları mutlaka sık sık temizlenmelidir. Bu depoların içinde yosunlanmalar oluşur ve temizlenmediği süreçte birçok bakteri veya mikrop üreyebilir. Bunlar da insan sağlığı için oldukça büyük ve korkunç tehlikelerdir. Su depolarının birçok çeşidi olduğunu ve ona göre temizliği farklı olduğunu bilmek için bu konuda  uzman kişilerden destek alınmalıdır. Mesela fayanslı bir su deposu ile betondan yapılan su deposunun farklı şekilde temizlenebilir. Su deposu temizliği konusunda bu işi profeyonel yapan firmalardan destek alınmalıdır. Su deposu deyince akla sadece bina altındaki havuzlar değil, aynı zamanda binaların çatı katlarında bulunan su depolarını da unutmamak gerekir. 

Su depolarını yapılarına göre şöyle sıralayabiliriz; 

Beton su depoları
Fayans kaplamalı su depoları
PVC membran su depoları
Fiber su depoları
Sac ya da metal su depoları
Paslanmaz çelik su depoları

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 282358
REFERANSLARIMIZ