Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU TEMİZLİĞİ NE KADAR SÜREDE YAPILMALIDIR

Su deposu temizliği ne kadar sürede yapılmalıdır  sorusu, deposu bulunan kişi ve kuruluşlar tarafından merak edilen bir sorudur. Depolarda meydana gelen problemler, su depolarında bulunan suların kalitesinin düşmesine neden olur. İçerisinde zararlı mikroorganizmalar barındıran su depoları, salgın hastalıkların yayılmasına sebebiyet verir. Bu nedenle su depolarının zamanında da işinin ehli olan kimseler tarafından temizlenmesi gereklidir. Su deposu temizliği, deponun bulunduğu konum, kullanım sıklığı ve deponun üretildiği ham maddeler gibi farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Teknik şartnamelere uygun olarak kullanılan su depolarının 6 ayda bir yapılması bir yapılması gereklidir. 

Su deposu temizliği ne kadar sürede yapılmalıdır
Su Deposu Temizliği Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır Biliyor musunuz?

Su deposu temizliği ne kadar sürede yapılmalıdır diye soranların bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Deponuzu çok sık olarak kullanıyor olsanız bile minimum yılda bir kez temizletmeniz gereklidir. Çünkü, depo içerisindeki su, bekleme yaptıkça klor etkisini kaybeder. Klor etkisini kaybeden suyun içerisinde istenmeyen mikroorganizmalar oluşur. Bu da bulaşıcı hastalık yayılımını tetikler. Bu nedenle su depolarında aktif bir temizlik ihtiyacı hissettiğinizde mutlaka alanında uzman olan firmalardan temizlik hizmeti almalısınız. Alanında uzman olan firmalar, gözle görülmeyen ve kılcal damar büyüklüğündeki alanlarda dahi en doğru sonuçları almanıza yardımcı olacaktır. Evlerin bahçelerinde veya bodrum katlarında konumlanan su depolarından maksimum verim alabilmek için temizlik işlemlerini aksatmamanız gereklidir. İskinin içilebilir nitelikte olarak bizlere kadar ulaştırdığı su, depolarımıza gelene kadar kirlenmektedir. Özellikle bakımsız depolar da suyun kirlenme oranı daha da artmaktadır. Depolardaki fiziksel kirlenmenin önüne geçmek ve depolarınızın fiziksel temizlik dezenfeksiyonunu sağlayarak maksimum hijyen sağlamaya çalışmaktayız. Bu sayede kokusuz, tortusuz, daha berrak suyu nitelikli bir hale getirerek tüketmenizi hedeflemekteyiz.



Çoğunlukla unutulan ve güvenli bir kapağı olmayan temizlik ve dezenfektesi yapılmayan su depoları, insan sağlığı açısından tehlike saçmaktadır. Yaptığımız çalışmalar sırasında hayati önem arz eden suyun, kapağı açık bir şekilde, güvenli olmayan, sağlıksız ortamlar da depolandığı; depolar da pas, kum, balçık ve bakterilerin yanında inşaat, elbiseler, örümcek, ayakkabılar, kedi ve fare ölüleri bulunduğu tespit edilmektedir. Ve bir çok hastalığa davet çıkarmaktadır. Kısacası depo temizliği hayatımızda fazlasıyla önem taşımaktadır. Su deposu temizliği periyotlara göre en az yılda bir kez yapılmalıdır.  

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 507700
REFERANSLARIMIZ