Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU TEMİZLİĞİ İŞLEMİ

Su deposu temizliği işlemi , profesyoneller tarafından gerçekleştirildiğine çok daha efektif ve profesyonel olur. Su deposunun tamamıyla boşaltılması ile başlayan su deposu temizliği işlemleri, insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan temizlik malzemeleri ve son teknolojik ekipmanlar ile devam eder. Depo içerisinin doğru bir şekilde aydınlatılmasını sağlayan uzmanlarımız, gözle görünen ve görünmeyen bütün mikropları yok eder. Depo içindeki çamur ve tortuların profesyonelce temizlenmesine yardımcı olan ekiplerimiz, bu süreç içerisinde sizin herhangi bir zahmete katlanmanızı engeller. Tüm işlemler taahhüt ettiğimiz süre içerisinde ve şeffaflık ile gerçekleştirilir. Farklı materyallerden üretilen depoların tamamında maksimum sonuç almak için siz de bizi tercih edin, farkı görün. 

Su deposu temizliği işlemi
Su Deposu Temizliği İşleminde Kalıcı Çözüm

Su deposu temizliği işlemi için kalıcı çözümler üreten firmamız, depolarda meydana gelen salgın hastalık riskini minimuma indirger. Temiz ve sağlıklı depolarda kötü koku oluşumu meydana gelmez. Suyun pH’ının dengede kalmasına yardımcı olan profesyonellerimiz, evlerden iş yerlerine kadar yaşam alanlarının tamamında kullanılabilen depolardan maksimum performans almanızı sağlar. İçme suyundan kişisel hijyene kadar birçok farklı amaç için tercih edilebilen hizmetlerimizden faydalanmak için bize ulaşmanız yeterlidir. Otellerde, hastanelerde, okullarda ve büyük binalarda tercih edilen depolar, tarımda sulama amacıyla da önemli bir yere sahiptir. Yaşam kaynağı olan suya iyi bakmak isteyenler için oldukça avantajlı olan hizmetlerimiz, beklentilerinizi tam olarak karşılayacak çözümlerle sizlere sunulur.,

Su Depoları Hakkında

Su depoları; şebeke suyu kesildiğinde veya direk sistem beslenmesinde kullanılan, suyun muhafaza edildiği yerdir. Plastik, beton ve paslanmaz niteliğinde olan depoların kullanım amacı aynıdır. Su depoları gerek şebeke suyu ile gelen kirlilik, gerekse zamanla oluşan balçık, çamur ve dış etkenler ile kolayca kirlenmeye müsait alanlardır. Kısacası temizlenmeyen depolar mikrop saçmaktadır. Tespit ettiğimiz önemli kirletici unsurlardan biride depo içerisindeki kanalizasyon bağlantı borularından oluşan sızıntılardır. Kapağı düzgün olmayan ve uzun süre kullanılmayıp varlığı unutularak temizlik dezenfektesi yapılmayan su depoları çok fazladır. Hayati önem arz eden suyun, kapağı açık bir şekilde, güvenli olmayan, sağlıksız ortamlarda depolandığı; depolarda pas, kum, balçık vb. yanında; inşaat atıkları, elbiseler, ayakkabılar, kemirgenler ve suda yaşayan diğer türler bulunmaktadır. Uzun süre temizlik ve dezenfektesi yapılmaması sonucunda meydana gelen suda; renk, koku ve bakteri oluşumu gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir. Sonuç olarak içme ve kullanma suyu depolarının bakım, onarım, temizlik  ve dezenfekte işlemleri için periyotlar belirlenmeli; standartlar gereği depo içerisindeki suyun kullanım kalitesini koruyabilecek şekilde düzenli denetimler yapılmalıdır. 

WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 521847
REFERANSLARIMIZ