Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU RİSKLERİ

SU DEPOSU RİSKLERİ, su depolarının zamanında ve doğru bir şekilde temizlenmemesinden kaynaklanabilir. Bu gibi durumlarda meydana gelem problemler, insan sağlığını önemli derecede tehdit eder. Kirli su depolarında oluşan çökelti, su kullanıcılarının zehirlenmesine sebep olabilir. Suyun durgunlaşması ile oluşan çökeltiler, dezenfeksiyon hizmetleri ile giderilebilir. Bunun yanı sıra kirletilmiş sularda mikrobiyal üreme meydana gelebilir. Patojen bulaşı gibi problemleri de beraberinde getiren kirli suyun zamanında temizlenmemesi, ileride daha büyük risklerin meydana gelmesine neden olabilir. Bu tip problemlerle uğraşmak istemiyorsanız su deponuzun öncelikle yönetmeliğe uygun olarak inşa edildiğinden emin olmalısınız. Ardından belirli periyotlarda, kurallara uygun olarak, profesyonel bir şekilde temizlik işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede depo içinde bulunan suyun kalitesini koruyabilirsiniz.

SU DEPOSU RİSKLERİ
Su Deposu Risklerinin Sonuçları Nelerdir?

Zamanında temizlenmeyen su depolarında nitrifikasyon riski meydana gelir. Bu durum, insan sağlığı açısından tehdit edicidir. Sudaki bakterilerin çoğalmasına neden olan nitrifikasyon, suyun kalitesini olumsuz yönde etkilemesi ile bilinir. Tüm bunların yanı sıra su depolarının iç yüzeylerinde meydana gelen kimyasal bulaş ihtimali de depoların sağlıksız muhafaza alanlarına dönüşmesine neden olabilir. Bu gibi problemlere karşı savaş açan alanında uzman ekibimiz, kısa süre içerisinde en doğru sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Fiziki koşulları uygun olan depolarda daha uzun ömürlü sonuçlar elde etmenize olanak sağlayan uzmanlarımız, depo içerisinde kullandığınız suyun çok daha kaliteli olmasına yardımcı olur. Su Deposu Dezenfektesi ve Su Deposu Temizliği hizmetlerimizden yarlanarak riskleri azaltabilirsiniz.

WhatsApp Hizli Basvuru

Su deposu riskleri konusunda en çok endişe verici olan su depolarının içine kemirgen hayvanlar veya kedi köpek gibi hayvanların düşebilme ihtimalidir. Bu durumda sonu felaket olabilecek durumlar ortaya çıkarken alınması gereken ilk önlem su deposunun kapağının kapalı olduğundan emin olmak olmalıdır. Su depoları kapasitelerine kullanım amaçlarına göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden eğer hali hazırda bir deponuz yoksa seçeceğiniz depo kullanım amacınızı kapasite ve dayanıklılık konusunda tam manası ile çözebilmelidir. Konu bu yönü ile ele alındığından betonarme depolar standartlaşmış uygulamalar arasına katılmayı başarmıştır. Artık planlamalarda bina zemininde su deposuna mutlaka yer verilmektedir. Fakat su depolarını sonradan temin edeceklerdenseniz mutlaka koyacağınız alanda bulunan hava koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. 

Açık havada bulunan metal ve plastik depolar kolayca deforme olabilir mevsimsel koşullardan etkilenmemeleri için önlem alınması gerekmektedir. Eğer kapalı çatı altında bulunacaksa metal depolar çatı katı için daha uygun olacaktır. Zira bodrum katında oluşacak nemli ortam kısa sürede paslanmasını tetikleyebilmektedir. Fakat kapalı ortamda olacaksa zemin kat örneğinde olduğundaki gibi plastik depolar ideal olacaktır.


WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 424258
REFERANSLARIMIZ