Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU İZOLASYONUN ÖNEMİ

Su deposu izolasyonun önemi her geçen gün artıyor. Tükenebilir kaynaklar arasında yer alan su, depolama araçları sayesinde yaşam alanlarının çok daha hijyenik olmasını sağlıyor. Su depolarında meydana gelen sızıntılar, binanın temellerini tehdit ediyor. Çünkü; su depoları, genellikle binaların bodrum katlarında konumlandırılıyor. Kaliteli malzemeler ile uzun yıllar boyunca gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz Su deposu izolasyonu önemini kavrayan kişi, kurum ve kuruluşlar, hizmetlerimizden faydalanıyor. Sağlıklı su depoları ve sağlam bina temelleri için tercih edebileceğiniz hizmetlerimiz sayesinde ileride maruz kalacağınız maliyetlerden de tasarruf etmenizi sağlıyoruz. %100 sonuç alacağınız izolasyon hizmetlerimiz, farklı ham maddelerden üretilen depoların tamamına uygundur. Eski ve yeni depoların tamamını izole ettirebilirsiniz. 

Su deposu izolasyonun önemi
Su Deposu İzolasyonun Önemi Kavranmalı

Su deposu izolasyonun önemi göz ardı edilmemelidir. Binalardaki sızıntılar, kolon ve girişlere de zarar verir. Binanın temellerinin çürümesinin yanı sıra sağlık açısından da birçok sorun doğurur. Kanalizasyon, yağmur suları, çatlaklardan depo içerisine giren haşereler, meydana gelen problemlerden sadece birkaçıdır. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirdiğimiz izolasyon uygulamaları, UV dayanımı olmayan ve insan sağlığını tehdit etmeyen malzemelerden imal edilir. Kanserojen madde içermeyen izolasyon malzemelerimiz sayesinde siz de güvenle depo içerisindeki suyu kullanabilirsiniz. Depo suyunda koku oluşumunu önleyen ve renk değişimine engel olan izolasyon hizmetlerimiz, beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayan sonuçlara sahip olmanıza yardımcı olur. 
Binalar da su depoları içme suyunu güvenli ve sağlıklı bir şekilde depolama ve tüm binaya dağıtma görevini üstlenir. Bu nedenle içerisine yabancı ve zararlı bir madde girmeyecek ya da tonlarca suyu dışarıya kaçırmayacak derece de izole edilmiş olmalıdır. Su Deposu Temizliği ve Su Deposu Dezenfektesi de çok önemlidir.

Su Deposu İzolasyonunda Önemli Noktalar

İzolasyonu yapılmamış betonarme yer altı su depolarında yaşanan en büyük problemler içerisinde bulunan suyu dışarı sızdırması veya yer altı sularının betondaki kılcal çatlaklardan içeri sızarak suyu kirletme riskidir. Betonarme su depolarında en çok düşülen hata ise su yalıtımı yapılmadan sadece fayans ve kalebodur gibi seramik kaplamalar ile deponun korunabileceğini, su sızmalarının engellenebileceğini düşünmektir. Seramik kaplamanın altındaki betona geçen su sızıntıları betonun ve içerisindeki demir donatının çürümesine neden olarak betonarme yapının ömrünü kısalttığı gibi su israfına neden olmakta veya deponun üst tabliyesinden içerisine giren zararlı sızıntılar depomuzdaki temiz suyu kirletebilmekte, zararlı bakterilerin depomuzda çoğalarak sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Kalebodur ve fayans aralarında ki derz dolgular su yalıtımını sağlamayarak sızmalara neden olmakta ve bununla birlikte birkaç sene içerisinde tamamıyla özelliğini yitirerek su sızmalarını arttırmaktadır. Su depolarının su kaçırmasına neden olan etkenlerin başında suyun basıncı ile oluşan kılcal çatlaklardır. Basınç ile oluşan bu kılcal çatlaklar zamanla geniş çatlaklara dönüşür ve su deposunun su kaçırma hızı artar. Su depolarında esnek ve basınca dayanıklı olmayan izolasyon uygulanmadıysa eğer suyun basıncı ile çatlayan fayans veya beton ile beraber esnek olmayan izolasyon da çatlar.Su deposu izolasyonun da kullanılacak her malzeme içme ve kullanma suyuna uygun, kullanılabilir belge ve sertifikaları bulunmalıdır. İzolasyon malzemesi, uygulanan depoda suya karışmamalıdır. Kesinlikle bu malzemeler solvent içermemelidir.

su deposu izolasyonu

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 842132
REFERANSLARIMIZ