Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU İZALOSYONU NEDEN GEREKLİDİR

Su deposu izolasyonu neden gereklidir sorusu, bünyesinde su deposu bulunduran işletmeler, kurumlar ve kuruluşlar için oldukça önemli bir sorundur. Farklı sebeplerden dolayı meydana gelen su depolarında zaman içerisinde çatlaklar meydana gelebilir. Granit, fayans ve diğer zemin kaplama malzemeleri, su deposunun içerisinde bulunan basınca belirli bir süre sonra dayanamayabilir. Bu durum, zaman içerisinde aşınmalara ve depo içerisinde sızdırmalara sebebiyet verir. Kılcal çatlak olarak adlandırılan sızdırma problemi, zaman içerisinde çok daha büyük çatlaklara dönüşerek yaşamı tehdit eder. Düşük maliyetler ile gerçekleştirebileceğiniz su deposu izolasyon hizmetleri su kaçağı sorununu tamamıyla ortadan kaldırır.

Su deposu izolasyonu neden gereklidir
Su Deposu İzolasyonu Neden Gereklidir Biliyor musunuz?

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik uyarınca su deposu izolasyonu yaptırırken belli başlı noktalara dikkat etmeniz gereklidir. Bunun için depo iç yüzeylerinin suyun niteliğini bozmayacak bir kaplama malzemesi ile hazırlanması önemlidir. Yönetmeliğe uygun olarak hareket ettiğinizde sularınızın çok daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Küf, bakteri ve mantar oluşumunu engelleyen izolasyon işlemleri, kanalizasyon su veya yeraltı sularının depoya ulaşmasını engeller. Suyun kokusuz ve berrak olmasına yardımcı olan bu işlemler, istediğiniz zaman temiz suya erişmenizi yardımcı olur. Hayatın ana kaynağı olan suya iyi bakmak için siz de bizimle iletişime geçin. Deponuzu oluşturan ham maddeler ne olursa olsun bize danışabilirsiniz. Tüm malzemeler ile uyumlu olan izolasyon kaplamalarımız ile size bir telefon kadar yakınız.


Su depolarının güvenilebilir, hijyenik ve uzun ömürlü olması için depo izolasyonu önemlidir. İzolasyon yapılmayan bir depo pas, kireç gibi olumsuz faktörlerle karşı karşıya kalır. 

WhatsApp Hizli Basvuru


Deponuzun izolasyonu yapılmadığı takdirde bu olumsuz faktörler meydana gelir ve bu faktörlerden kaynaklı olarak uzun ömürlü ve hijyenik bir depo olamayabilir. Su Deposu İzolasyonu yapılmayan bir depo aynı zamanda bulunduğu yapıya da zarar verir.
Bir su deposundan her açıdan verim elde etmek için izolasyon şarttır. Devletimizce çıkartılan yasalara göre de artık su deposu izolasyonu zorunlu hale gelecektir. Özetleyecek olursak; 

İzolasyonun Avantajları
Uzun ömürlü bir su deposu

Hijyenik ve güvenirlik

Yasalara uygun

Sağlam ve yapıya zarar vermeyen bir depo

Depo ve çevresinde küf kokusu sorunu kaybolur

Dışarıdan gelebilecek yer altı suyu, yağmur suyu ve pis atık sularından depo arınmış olur

Su deposu izolasyonun hiç bir dezavantajı yoktur. Bahsetmiş olduğumuz avantajlar geniş kapsamlıdır. Bir su deposu izolasyonu sizi çeşitli olumsuzluklardan korur.

İzolasyonu yapılmayan bir depo, sağlığınıza, yapınıza ve maddi zararlara yol açar. Bu ve belirttiğimiz faktörler doğrultusunda su deposu şarttır.


WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 833831
REFERANSLARIMIZ