Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU İZOLASYONU NEDİR?

Su deposu izolasyonu nedir  sorusu su depolarında kaçak bulunan kullanıcılar tarafından sıklıkla aratılan bir sorudur. Sadece su kaçaklarının olduğu alanlarda değil, su kaçağı olma ihtimali bulunan alanlarda da kullanılan su deposu yalıtımı işlemleri, birçok faktöre bağlı olarak gerçekleşen sızıntıların tamamıyla ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Kullanıcı kaynaklı veya dış faktör bağlantılı olarak depolarda meydana gelen sıkıntıların tamamıyla ortadan kaldırılmasına olanak sağlayan su deposu yalıtım hizmetleri, çeşitli tehlikeli durumlarında bertaraf edilmesine yardımcı olur. Su baskınlarının önlenmesi için oldukça avantajlı olan izolasyon hizmetleri, aynı zamanda dışarıdan gelebilecek faktörlerden kaynaklanan bakteriyel durumlarında temizlenmesine yardımcı olur. 

Su deposu izolasyonu nedir
Su Deposu İzolasyonu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Deponun imal edildiği malzemenin çeşidine göre farklı uygulamalar yaptırabileceğiniz su deposu yalıtımı sac, fayans, galvaniz, paslanmaz, plastik ve beton gibi farklı malzemelerde en doğru sonuçlar almanıza yardımcı olur. Depoların dış etkenlerden korunmasına yardımcı olan bu hizmetler, depo içerisindeki su kayıplarının da ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Temelde oluşabilecek korozyonun önlenmesine yardımcı olan izolasyon hizmetleri, bu yönüyle de avantajlıdır. Son derece düşük maliyetli olan izolasyon hizmetleri, bu yönüyle de her geçen gün daha fazla kullanıcının su deposu izolasyonu nedir diye sormasını sağlıyor. Depolarda küf oluşumunun da önüne geçen uygulamalar, eski ve yeni tüm depolarda rahatlıkla uygulanabilir. Siz de steril bir depolama alanı oluşturmak istiyorsanız su deposu izolasyonu hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Su depoları içme ve kullanma suyunu güvenli ve sağlıklı bir şekilde depolama ve tüm binaya dağıtma görevini üstlenir. Bu nedenle içerisine yabancı ve zararlı bir madde girmeyecek ya da tonlarca suyu dışarıya kaçırmayacak derecede izole edilmiş olmalıdır. Eğer su kaçırmakta olan bir deponuz varsa büyük masraflar yaparak deponuzu yenilemek zorunda değilsiniz.

Su Deposunda Kaçak

Su deposu izolasyonu kullanılan mevcut depoda bir su kaçağı var ise ya da kullanılan mevcut depo eskimiş, artık içerisindeki suyu steril olarak muhafaza edemiyor ise uygulanan bir hizmettir. Periyodik olarak temizlenen su depolarının kullanım ömürleri uzun olmaktadır. Böylelikle izolasyon ihtiyacı da depo kaçırmadığı sürece olmaz. Beton, plastik, paslanmaz, sac, fayans, galvaniz her depoya uygun izolasyon metot ve yöntemleri bulunmaktadır. Önemli olan izolasyonu yapacak ustanın iş kabiliyeti, becerisi ve kullanılacak malzemenin kalitesidir. Su kaçağı olan su depolarında kaçak yerleri iyi tespit edilip izolasyon yapılmadan önce deponun türüne göre mutlaka tamir harcı uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulama yapılmadan izolasyon yapmak sağlıklı bir yapı oluşmamasına sebebiyet verebilir. 

İstaş Su Deposu İzolasyon Hizmeti

Eskimiş ama su kaçırmayan su depoları yapılacak izolasyon hizmetinden sonra ilk günkü gibi yeni ve steril bir saklama alanı haline gelebilir. Su kaçağı olan depolarda ise durum biraz daha geniş ele alınmalı suyu kesmek için en doğru metot kullanılmalıdır. Su kaçağının %100 kesileceğinin garantisi hiç bir zaman olmaz fakat amaç kaçağın sona erdirilmesidir. Su deposu izolasyonu sağlıklı bir su tüketimi ve kullanımı için yaptırılır. Üstelik su deposu izolasyon malzemesi olarak kullanılmış olduğumuz çok çeşitli kaplayıcılar su ile birlikte tepkimeye girmeyen malzemelerdir. Ve beraber kullanılmaları tamamen güvenlidir. 


WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 884558
REFERANSLARIMIZ