Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

Telefonla Ara

Su Deposu İzolasyonu

0212 709 03 53

SU DEPOSU İZOLASYONU

Su deposu izolasyonu, su depolarında bekletilen suyun çok daha sağlıklı olmasını sağlar. Su deposuna sızan maddeler, suyun kirletilmesine neden olur. Kanalizasyon suyunun depoya sızması ise ölümcül hastalıkları beraberinde getirir. İzolasyon hizmetleri alarak tüm bu problemlerin önüne geçebilirsiniz. Genellikle binaların bodrum katlarında konumlanan su depolarında meydana gelen sızıntılar, binanın temellerine kadar ilerleyebilir. Bina kolonlarının zayıflamasına sebep olan bu etkenler, binanın temelden sarsılmasına sebep olabilir. Bugün almadığınız küçük önlemler, ileride çok daha büyük problemlerin meydana gelmesine sebep olabilir. Deponuz hangi maddeden yapılmış olursa olsun bizimle iletişime geçerek etkin bir izolasyon hizmeti alabilirsiniz.   

SU DEPOSU İZOLASYONU

Su Deposu İzolasyonu ile Tertemiz Sular

Sac, fayans, galvaniz, paslanmaz, plastik, beton gibi aklınıza gelebilecek her maddeden depo için izolasyon hizmeti sunan firmamız, Sağlık Bakanlığı yönergelerine uygun olan yalıtım malzemeleri ile kaplama işlemlerini gerçekleştirir. Depoda meydana gelen ve kılcal damar büyüklüğünde olan çatlakların dahi kısa sürede tespit edilmesini ve onarılmasını sağlayan ekiplerimiz, bu sayede depo içindeki suların steril kalmasını sağlar. Genellikle PVC esaslı olarak kullanılan yalıtım malzemeleri, UV dayanımsız olarak sizlere sunulur. Sağlıklı depolar için tercih edebileceğiniz bu hizmetler, kalite ve fonksiyonelliği bir arada sunar. Su sızıntılarının engellenmesi açısından oldukça önemli olan hizmetlerimiz, aynı zamanda su israfının da önüne geçmenizi sağlar. Tükenebilir kaynaklardan olan suyun tasarruflu bir şekilde kullanılabilmesi, gelecek nesillere olan borcunuzu ödemeniz için doğru bir tercihtir.

Su deposu izolasyonu su depolarının çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı koşullarda su muhafazası yapmalarına olanak sağlar. Su depolarının ömrünü uzatması sayesinde bakım ve onarım maliyetlerinin de azaltılmasını olanak sağlayan su deposu izolasyonu, düşük maliyetlerle efektif önlemler almanıza yardımcı olur. Su deposunu önemli ölçüde olumsuz yönde etkileyen su sızıntıları temelin çürümesine kadar birçok farklı probleme yol açabilir. Zeminin komple değişmesi, duvarların yeniden sıvanması ve boyanması gibi maddi olarak bir çok farklı külfete sokacak olan su kaçaklarını engellemek için su deposu yalıtımı yapmanın zamanında ve işinin ehli firmalar tarafından yapılması gereklidir.


İsttaş
, su depoları konusunda uzmandır. Beklentilerinizi tam olarak karşılayacak nitelikli ve sertifikalı ekipleri ve yüksek teknoloji ekipmanları ile su deposu yalıtımının kusursuz bir şekilde tamamlanmasına olanak sağlar. İnsan ve çevre sağlığına herhangi bir zararı olmayan su ile karıştığında, alan içindeki bütün bakteri ve küf kir gibi zararlı mikroorganizmaların yok edilmesini sağlayan kimyasallar ile ortam temizlendikten sonra izolasyon yapılarak temiz ve ilk günkü gibi bir su deposuna sahip olabilirsiniz.

WhatsApp Hizli Basvuru


Su Deposu İzolasyoyonu Ne Demek?

Su Deposu İzolasyonu sayesinde su depomuzda var olan bir su kaçağını gidermek için uygulanan işlemin adıdır. Bu işlemin yapılma metodları ve yöntemleri vardır. Bu yöntem ve metodlar deponun yapıldığı malzemelere göre çeşitlilik gösterir. Her su deposunun muhteviyatına göre malzeme gereklidir ve yöntem değişir. Belirli araıklarla,düzenli olarak dezenfektasyonu yapılan su depolarının ömrü daha uzun olur. Böylelikle Su Deposu İzolasyonu yaptırma ihtiyacı da doğmaz.


Su Deposu Çeşitlerini İnceleyelim:

   » Beton su deposu
   » Plastik su deposu
   » Paslanmaz su deposu
   » Galvaniz su deposu
   » Fayans su deposu ve son olarak
   » Sac su deposu


Bu su depolarının inşasında kullanılan malzeme her birinde farklıdır. Bu nedenle su deposu izolasyonlarındaki yöntem ve malzemeleri farklılık gösterir. Fakat izolasyon için kullanılacak malzemeler ne olursa olsun içme ve kullanım suyuna uygun ve kullanılabilir belge ve sertifikalara sahip olmalıdır. Şayet bu husus dikkate alınmamış ise bu malzemelerden depomuzda muhafaza ettiğimiz suyumuza geçecek kimyasallar iç organlarda ve cildimizde ciddi sağlık problemlerine ve zehirlenmelere yol açar. Bu yüzden Su Deposu İzolasyonu yapılırken kullanılan malzemeler uygunluk belgeli olup bu işlem esnasında depodaki suya karışmamalıdır. Bu malzemeler kesinlikle solvent içermemelidir. Her ürünün uygulanmasından sonra depoya tekrar su depolamak için bekleme süresi vardır.


Depomuzda oluşan su kaçakları bu konuyla ilgili uzman bir ekip tarafından tespit edilip, izolasyon yapımına başlamadan evvel deponun türüne göre mutlaka su deposu tamir harcı uygulaması yapılıp, çatlaklar, delikler giderilmelidir. Şayet bu uygulama göz ardı edilirse yapılan izolasyonun sağlam bir zemin üzerine yapılması ve uzun süre dayanıklılık göstermesi engellenmiş olur.


Su deposu izolasyonu su kaçağı olmayan fakat eskimiş su depolarına da uygulanan bir hizmettir. Eskimiş su depoları bu uygulama ile ilk gün ki görüntüsüne ve steril saklama ortamına kavuşmuş olur. Su kaçağı olan depolarda suyun kaçağının izolasyon ile giderileceğinin %100 garantisi verilemez. Fakat sağlıklı bir su tüketimi ve kullanımı için yaptırılması oldukça önemlidir. Yaptırmak zorunlu değildir ancak suyun sağlığa uygun olarak korunması ve dağıtılması için oldukça önemli   bir uygulamadır.


su deposu izolasyonu


Su Deposu İzolasyon Çeşitleri:

  1. Pvc membram
  2. Epoksi Kaplama
  3. Poliüretan Kaplama
  4. Çimento esaslı yalıtım malzemeleri


Beton ve Seramik Kaplı Su Depolarında İzolasyon Nasıl Yapılır?
İlk önce beton deponun fiziksel ve kimyasal dezenfektesi yapılır. Dezenfekte işlemi bittikten sonra depodaki çatlaklar kırıklar   tamir harcı ile giderilir. Depodaki sivri, delici harç atıkları giderilir. Zemin pürüzsüz hale getirilir. Su seviyesini 20-30 cm üzerinden baskı çıtası duvara monte edilir. Akabinde pvc membram perde şeklinde duvarlara asılır, ek yerleri birbirine ısı kaynağı   makinası ile kaynak yapılır. Zeminde ki gider ve hidrafor emiş, tahliye-çıkış boruları temizlenerek Pvc membramı boğma tekniği ile   borulara geçirilir. İç köşeler ve dış köşeler profesyonel teknik ile elips şeklinde kesilmiş parça membramla su sızdırmazlığını   sağlamak için kaynakları yapılır. Su deposu izolasyonundan sonra içeride su borusu bulunuyorsa boruların etrafına Sağlık Bakanlığından   onaylı mastik çekilir. Bu mastiğin kuruma süresi 8 saat olduğu için su depolama işlemi 8 saat sonra yapılmalıdır. Mastik uygulaması yapılmayan   bir depo için bu süre gerekli değildir. Ortalama 150m2 bir depo için izolasyon işlemi 1 iş günü sürmektedir.   


su deposu izolasyonu
 

Neden Su Deposu İzolasyonu?
İzolasyon içinde bulunduğumuz mekanların dış etkilerden korunmasıdır.Su yalıtımı ile depolarda meydana gelen su kayıpları ve depolanan suya dışarıdan kirli suların karışması önlenirken dış cephe ve çatı yalıtımıyla ısı tasarrufu sağlanmaktadır. İzalasyonun diğer bir anlamıda enerji tasarrufudur. İzolasyon insanların yaşam standartını yükseltir.Binalarının yapı güvenliğini korur,enerji tasarrufu sağlar. ' İSTAŞ ' kurduğu izolasyon birimi ile gelişen teknolojiyi yakından takip ederek uzman personeli ile müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmayı amaç edinmiştir.

..: SU DEPOLARI İZALASYON YAPTIRILMAZSA NELERE SEBEP OLUR :..


su deposu izolasyonu


Depolarınızdan sızan sular kolonlar da ve temelde korozyona sebep olur. Su deposuna dışarıdan yağmur suyu yeraltı suyu ve pis atık sular da depo içerisine sızabilir. Olası bir depremde korozyona uğramış kolonlar dan dolayı binamız zarar görebilir.   Deponuzun paslanmaması için, Mantar ve küflerden kurtulmak için, Olası depremde zarar görmemeniz ve her şeyden önce gelen sağlığımız canımız için. su deponuzun izolasyonunu kesinlikle hafife almayın.


Metal (Sac) Depolarda Paslanmaya Çözüm

  Sac (metal) depolarda en sık görülen problem ise, kirliliğin dışında paslanma ve mantar benzeri tabakaların oluşmasıdır. Bu olumsuzlukları önlemenin yolu (beton depolarda da olduğu gibi) su ile metal yüzeyin temasının tamamen kesilmesi, yani; DEPONUN İÇ YÜZEYİNİN İYİCE TEMİZLENEREK KAPLANMASIDIR. ( Hiijyenik su deposu yalıtımı. ) Bu sac depo kaplama işlemi yapılırken, kullanılacak malzemenin türü ve kriterleri çok önemlidir. Beton su deposu yalıtımında olduğu gibi Membran kaplama işlemi sac depolarda yapılamamaktadır. (Su deposu içindeki gergi demirlerinden dolayı.)


Isttas, sac depoların kaplanmasında şu adımları izler:

  Epoksi Kaplanmış Su Deposu :
  1. Paslı yüzeyler, önce spatulalarla kazılır, sert fırçalarla fırçalanır, daha sonra tüm yüzeyler taşlama makinası ile taşlanır, kimyasal madde kullanılarak kalan pas çözülür ve dezenfekte edilir.
  2.Islak yüzeyler özel fanlarla kurutulur.
  3.Tüm yüzeyler 2 kat Likit poliüretan/epoksi yalıtım maddesi ile kaplanır
  4.Dış yüzeyler anti-pas boya ile boyanır.
  5.Depo yeniden fanlarla kurutulduktan sonra hizmete sunulur.


Beton Su Deposu İzolasyonu
Betonarme su depolarına yapılacak dış yalıtım, topraktaki nemin ve zemin sularının kapiler yolla depo içine geçmemesini sağlarken içten yapılacak yalıtım da iç yüzeyin korunması ve sağlıklı kalması açısından büyük önem taşıyor. Temizlik ve sağlığa uygunluk açısından önemli olan su depolarının yalıtımı için bir çok firma tarafından değişik ürünler üretilmekte ve kullanılmaktadır. Ancak bu kadar çeşitliliği olan malzemeler arasından doğru olanı seçmek, hem su deposunun ömrü hem de sağlığımız açısından önemlidir.

İçme ve kullanma sularının biriktiği bu depolar, farklı yapılarda ve ebatlarda bulunmaktadır. Betonarme su depoları, metal (sac) su depoları, polyester (fiber) su depoları v.s. bunlardan en sık karşılaşılanlarıdır. Betonarme su depoları, toprak altında kalacak şekilde imal edilmektedir. Bu tip yapılarda depo içerindeki suyun, betonarme deponun yapısına nüfuz etmesini engellemek için içeriden yalıtım yapılması yanında, dolgu toprağındaki nemin, zemin sularında bulunan zararlı atık suların kapiler yollarla depo içerisine girmemesi için de dışarıdan su yalıtımının yapılması gerekir.
   
Deponun dış kısmında bitümlü likit yalıtım ürünleri, normal bir binanın temel perde duvarlarına uygulanan sistemlerle aynı şekilde kullanılabilir. Depo içerisinden uygulanacak sistemde ise uygulanacak yalıtım malzemesinin aynı zamanda suya karışmayacak, sağlığımız açısından her hangi bir tehdit oluşturmayacak yapıya sahip olması gerekir. Bunlardan bir tanesi ve en bilineni iki bileşenli çimento bazlı, akrilik esaslı elastik su geçirimsiz kaplama harçlarıdır.
   
Uygulaması son derece kolay olmasına rağmen, yatay ve düşey birleşim noktalarının son derece dikkatle pahlandırılmalı ve uygulama, prosedürlere uygun olarak yapılmalıdır. Sarfiyat miktarının fazla olması ve kürlenme süresinin uzun olması bu sistemin dezavantajıdır. Likit yalıtım teknolojisinin sürekli kendini yenilemesi sonucu üretilen yeni ürünler, bu dezavantajları ortadan kaldırmaktadır. Poliüretan esaslı iki bileşenli su yalıtım kaplamaları, çabuk kürlenmeleri ve düşük sarfiyat miktarları (İki katta 1,5 kg/m FD) sayesinde, işleri hızlandırmaktadır. Ayrıca, metal, ahşap, mermer, v.s. gibi her türlü kaplamaya mükemmel aderans sağladığından uygulama sınırlamaları da aşılmaktadır. Bu ürünler solvent içermemeleri, kapalı alanlarda uygulama kolaylıkları, çeşitli kimyasallara ve yaşlanmaya karşı dirençleri sayesinde uzun ömürlüdür.


Su depolarında
metal yüzeylerin suyla teması da tamamen kesilmelidir. Aksi taktirde istenmeyen paslanma ve mantar oluşumu meydana gelir. Metal su depolarında kullanılırken, mevcut yüzeyde bulunan paslanmalar taşlanmalı ve yüzeye pas dönüştürücü uygulanmalıdır. Ayrıca metal deponun kaynak noktaları geotekstil keçelerle takviye edilmelidir. Poliüretan esaslı mastikler de gözle görünen çatlakların dolgusunda ve köşe detayların açılandırılmasında kullanılabilir.


 »
 Her zaman olduğu gibi, uygulama yapılacak yerin uzman kişiler tarafından incelenmesi ve uygulama kriterlerine uyulması, yalıtımın uzun ömürlü ve ekonomik olması açısından faydalı olacaktır.

   

   


su deposu izolasyonu
 

    

 »  » Önemli Not: Sağlık Belgesi sunulmayan ürünlerle deponuzu izolasyon yaptırmayın!

"Temizliyorum" Diyenlere Dikkat Edin !
» Son günlerde piyasada görülen her işi yapıyoruz diyen ehliyetsiz kişi ve kuruluşlar, sağlığımızla bu kadar doğrudan ilgili bir konu olan su deposu dezenfekte ve yalıtım işlerine hiç önem vermeden; gıda tüzüğüne uygun olmayan; Sodyum Hipo Klorit (Çamaşır suyunun türevi), deterjan ve hatta yalnız basınçlı suyla yıkayıp, suya klor atıyoruz diye sizleri kandırmaktadır. Ayrıca emniyet tedbirlerini almadan çalıştıkları için elektrik çarpması ve Klor Gazı zehirlenmelerinden ölümlere sebebiyet vermektedirler. TSE Kurumu; piyasada çok sık kullanılan ve en ucuz temizlik ürünü olan Sodyum Hipoklorit'in (NaClO - çamaşırsuyu) kapalı su depolarında kullanımını yasaklamıştır. Ayrıca, su deposu temizliği ve yalıtımı için Belediye'den geliyoruz diyenlere inanmayınız. Çünkü Resmi kuruluşlar bu tür hizmetler yapmamaktadırlar.


Hem Sağlık Hem Tasarruf İçin Su Deposu İzolasyonu
Hem insan sağlığını tehdit etme hem de maliyet açısından önemli sonuçları olan su depolarının doğru bir şekilde izole edilmesi gereklidir. Su deposunda bulunan suları gerektiğinde içiyor, gerektiğinde meyvelerimizi yıkıyor, gerektiğinde ise çamaşırlarınızı yıkıyorsunuz. Herhangi bir şekilde vücudunuz ile temas eden bu suyun sağlıklı olması için su depolarının izole edilmesi oldukça önemlidir. Bir sistem halinde sunduğumuz çözümlerle asit direncine sahip olan izolasyon malzemeleri ile su deposunun ömrünü uzatıyor ve sağlıklı sular içmenizi sağlıyoruz. Yüksek kimyasal direncine sahip olan su yalıtım ürünlerimiz ile havuzlarda ve su depolarında hijyenik ve kaliteli su muhafaza etmenize yardımcı oluyoruz. Her ölçekten su deposunun izole edilmesinde hizmet veren alanında uzman ekiplerimiz, su kaçaklarının durdurulması için gereksinim duyabileceğiniz bütün tesisat ve bilgi birikimine sahiptir.
 

Su Deposu İzolasyon Aşamaları
Su deposu yalıtımını üç farklı aşama ile gerçekleştiririz. İlk aşamamız yüzey hazırlığıdır. Yüzey hazırlığında eğer su deposunun herhangi bir yerinde tamir edilme ihtiyacı duyan çatlak veya delikler varsa sızıntısının önlenmesi için tamir harcı kullanılır. Yüzey hazırlığı aşamamızda aynı zamanda nereden kaçak olduğu belli olmayan alanların çıkış noktasına su tıkacı takılır. Bu sayede olası ve nereden geldiği belli olmayan su sızıntılarının önüne geçilmiş olunur. Ardından yalıtım işlemine geçilir. Yalıtım, hem suyun sızıntı olmadan muhafaza edilmesine olanak sağlar hem de antibakteriyel özelliği ile su deposu içinde bulunan suyun çok daha uzun süre hijyenik şartlarda kalmasına yardımcı olur. İç yalıtım işlemi bittikten sonra son aşama olarak dış yalıtım işlemlerini uygularız. Bu sayede hem içten hem de dıştan su deposunu koruma altına alırız. Bu da su depolarının çok daha uzun süre boyunca ilk günkü formunu korumasını sağlar. Alanında uzman ekiplerimizin sunduğu su deposu yalıtım hizmeti ile su yalıtımı bulunan ve insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan yalıtım malzemelerini kullanırız. Hem estetik bir görüntünün oluşması hem de sağlıklı bir su muhafaza ortamının oluşması için ihtiyacınız olan tüm sistemler İsttaş’ta sizi bekliyor. İstanbul'un her yerinden ulaşabileceğiniz İsttaş, 0212 709 03 53 no.lu telefon ile günün her saatinde su deposu yalıtımı taleplerinize yanıt veriyor. Firmamızı yerinde görmek isteyenler ise İzzetpaşa Mahallesi, Yeni Yol Cad. No:3, 34387 Nurol Tower kat 2 ofis 1 Şişli / İSTANBUL  adresinden kolayca ulaşabiliyor.


Su Depoları Artık Daha Sağlam
Su deposu izolasyonu hizmetlerimizi sunarken öncelikli olarak alanda kir, bakteri, yosun gibi zararlı yabancı maddeler uzaklaştırılır. Deponun iç yüzeyinde gerçekleştirilen temizlik daha sağlıklı bir muhafaza ortamının oluşmasına yardımcı olur. Temizlik işlemi esnasında insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan kimyasal maddeler uygulanır, ardından izolasyon malzemesi olarak kullanacağımız karışım homojenize edilir. Su deposu yalıtımında uygun olan aparatlar yardımıyla ilk kat astar işlemi uygulanır. Astar işleminin uygulanmasının ardından yaklaşık 6 saat boyunca asarın kuruması beklenir. Kuruma tamamlandıktan sonra yeniden ikinci kat izolasyon uygulaması yapılır. İç ve dış izolasyon faaliyetleri tamamlandıktan sonra kontrol amaçlı olarak birkaç gün beklenir. Kuruma tamamen gerçekleştikten sonra deponun iç bölümü dezenfekte edilir ve kullanıcısına teslim edilir. Her ölçekten su deposunun dezenfekte edilmesinde görev alan İsttaş, yenilenme ihtiyacı duyan su depolarının hem sterilizasyonunu hem izolasyonunu sağlayarak tek noktadan çoklu hizmetler sunar. İnsan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan dezenfeksiyon malzemeleri ile alanın talebinize bağlı olarak dezenfekte edilmesinde sağlayan İsttaş, su depolarından doğru sonuçları almanızı sağlar. Her biri farklı modelde ve farklı yapıda olan su depolarının yapılarına uygun olarak tercih ettiğimiz izolasyon malzemeleri ile alanın şartlarına uygun olarak en doğru seçimi yapıyoruz. Uygulama bakımından da farklılıkların bulunduğu izolasyon malzemeleri ile sürme, membran ve PVC gibi malzemeler kullanılabilir. Bunun yanı sıra epoksi, paslanmaz ham maddeler, sac ve diğer metal alaşımların kullanılabildiği su depolarında su kaçaklarının bertaraf edilmesi sağlanır.


Suyunuzu Daimi Olarak Koruyun

Su depolarının zemininde suyun basıncından kaynaklı olarak çatlamalar veya kırılmalar meydana gelebilir. Bunun yanı sıra temizlenmeyen su depolarında oluşan zararlı mikroorganizmalar bu malzemelerin aşınmasına sebebiyet verebilir. Suyun niteliğini bozmadan su deposu izolasyonu hizmeti veren İsttaş, suyun numunesini alır ve izolasyon sonrasında pH değerini ölçmenize yardımcı olur. Depolarda yosun oluşmaması ve kaçakların önüne geçmek için dezenfeksiyon ve izolasyon hizmetlerini bir arada almalısınız. Yüzeyin tortulardan temizlenmesi için gereksinim duyduğunuz profesyonel çözümlere tek noktadan ulaşabileceğiniz İsttaş ile aside ve klora dayanıklı olan izolasyon malzemelerine ulaşabilirsiniz. Hem yeni yapılan su depolarında hem de yıllardır kullanılan su depolarında tercih edebileceğiniz su deposu yalıtım hizmetimiz ile siz de beklentilerinizi tam olarak karşılayabilirsiniz.

WhatsApp Hizli Basvuru


Dayanıklı Su Deposu İzolasyon Sistemleri
Hem suyun daha sağlıklı şartlar altında muhafaza edilmesi hem de ileride oluşabilecek daha yüksek bütçeli problemlerle başa çıkabilmek için bugünden su deposu izolasyonu yaptırmalısınız. Su kaçırma ihtimaline karşı içten yalıtım sağlayan İsttaş, su basıncına karşı dayanıklı malzemeleri ile depo yüzeylerine uygun olan ham maddeleri kullanıyor. Su depolarında sızdırma olmaması ve su kaçaklarının engellenmesi için tercih edebileceğiniz su deposu izolasyonu hizmetleri için bizimle haftanın her günü iletişime geçebilirsiniz. Evsel ve profesyonel kullanım imkanına sahip olan su depolarından alacağınız verimin katbekat artmasını sağlayan İsttaş, profesyonel çözümleri ile taahhüt ettiği süre içerisinde alana gelerek izolasyon işlemini tamamlar. Tüm süreçlerin son teknolojik ekipmanlar ile yürütüldüğü sistemimiz sayesinde alanda en küçük bir çatlak dahi kalmaz. Uzun yıllar boyunca, gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz su depoları istiyorsanız siz de hemen bizimle iletişime geçin. Zengin içeriği ile yaşama değer katan su deposu izolasyon hizmetlerimizde tanışın. Daha sağlıklı yaşam alanları için su deponuza bugünden iyi bakın. İleride daha yüksek bütçeler harcamak istemiyorsanız su deposu onarım ve bakım işlemlerini zamanında yaptırmayı unutmayın.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 178856
REFERANSLARIMIZ