Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU İZOLASYON HİZMETİ

Su deposu izolasyon hizmeti, her türlü su deposu için tercih edebileceğiniz bir hizmettir. Plastikten çeliğe, galvanizden sac kaplamaya kadar aklınıza gelebilecek her çeşit su deposu için tercih edebileceğiniz izolasyon hizmetlerimiz, alanında uzman olan ekiplerimiz sayesinde gerçekleşir. İnsan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan izolasyon malzemeleri, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylıdır. Su ile temas ettiğinde herhangi bir reaksiyona girmeyen bu malzemeler, odanın büyüklüğüne ve yapısına uygun olarak tercih edilir. İzolasyon hizmetlerimizi tercih ettiğinizde, duvarlarda oluşan çatlaklardan yeraltı suları veya kanalizasyon suyu gibi kirletici suların deponuza ulaşmasını engellersiniz. Aynı zamanda mevcuttaki çatlaklardan su deposuna girebilecek böcekler ve diğer haşerelerden de kurtulmuş olursunuz. Son derece zahmetsiz bir şekilde alacağınız izolasyon hizmetlerimiz, beklentilerinizi tam olarak karşılar. 

Su deposu izolasyon hizmeti

Su Deposu İzolasyon Hizmeti ile Sağlığınızı Koruyun

Tüm ham maddelerden oluşturulmuş su depolarına hitap eden markamız, temizlik işlemlerinin zamanında ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve yaşam standardını düşüren su deposu kirletici faktörleri bu nedenle ortadan kaldırılmalıdır. Her ölçekten su deposunun yalıtımı için tercih edebileceğiniz ekiplerimiz, randevu gününe ve saatine sadık kalır. Siz, günlük işlerinizi aksatmadan, işinize odaklanabilirsiniz. Uzmanlarımız alana gelerek yalıtım işlemlerini gerçekleştirir. Sessiz çalışan ekipmanlarımız sayesinde ortamın akustik konforunu da korumuş oluruz. Size de zahmetsiz temizliğin tadını çıkarmak kalır. 

İzolasyon Yapılmasının Nedenleri Nelerdir ?

Su deposu izolasyonu, evlerimizin zorunlu tamamlayıcılarından olan su depoları için geliştirilen ve uygulanan bir yalıtım yöntemidir. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan su kesintileri ve yaz mevsiminde görülen kuraklık sebebiyle çoğumuzun evlerinde ve genellikle çatılara yerleştirilmiş olarak su depoları bulunur. Bir nevi cankurtaran olan su depoları, isteğe ve ihtiyaca göre farklı büyüklüklerdendir. Ancak en küçük su deposunun ile 1 ton civarında suyu tuttuğu düşünülürse, bu ağırlığa ve sürekli kesilip gelen su basıncına maruz kalan su depolarında sorun çıkması ve su sızıntısı görülmesi normaldir. 

WhatsApp Hizli Basvuru


Su Depolarının Dayanıklılığı ve Ömrü

Seramik kaplamanın altındaki betona geçen su sızıntıları betonun ve içerisindeki demir donatının çürümesine neden olarak betonarme yapının ömrünü kısalttığı gibi su israfına neden olmakta veya deponun üst tabliyesinden içerisine giren zararlı sızıntılar depomuzdaki temiz suyu kirletebilmekte, zararlı bakteriler depomuzda çoğalarak sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Betonarme depolarda izolasyon yapılırken sadece iç yüzeyi seramik ile kaplamak yetersiz ve sağlıksız yalıtım sağlamakla beraber betonun dış yüzeyi dışarıdan gelen tehlikelere açık olmasına neden olmaktadır. Topraktaki akıntı ve sızma sularına maruz kalan beton ve içerisinde demir donatı çürüyerek ömrü kısalmakta büyük oranda su kayıplarına neden olmaktadır. 

Su Depoları Gözden Kaçmamalı

Su depoları genellikle binaların çatılarında veya evlerin balkonların da bulunduğu için çoğu zaman gözümüzden kaçan elemanlardır. Ancak sızıntı yaşamaya başlayan su depolarının ihmali halinde hem ciddi su faturalarına maruz kalacağınız hem de binanızın zarar göreceği açıktır. Diğer yandan su sızdıran bir depo, uzun süre şebeke suyunun gelmemesi sebebiyle boşalıp en fazla ihtiyacınız olduğu anda susuz kalmanıza sebep olabilir. Ayrıca şebeke suyunu muhafaza eden su depolarında yosunlanma, kireçlenme, kirlenme gibi sebeplerle tıkanıklıklar oluşur. Bakteri üremesine de sebep olan böyle durumlar için depolarınızın düzenli olarak temizlenmesi ve en önemlisi yalıtımının gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi takdir de hem binanın su sızıntısı sebebiyle gördüğü zarara katlamak hem de deponuzu yenilemek zorunda kalırsınız.

WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 387366
REFERANSLARIMIZ