Su deposu izolasyonu, su deposu temizleme hizmeti gibi periyodik yapılmaz. Apartman ve site yöneticilerinin çoğunlukla sorun yaşamadan göremedikleri bir gerekliliktir. Su deposu izolasyonu kullanılan mevcut depoda bir su kaçağı var ise ya da kullanılan mevcut depo eskimiş artık içerisindeki suyu steril olarak muhafaza edemiyor ise uygulanan bir hizmettir. Su deposunda sızıntılar başlamasa dahi su deposu izolasyonu yaptırmanız, hem hijyen açısından hem de binanın temellerini sağlıklı kalması bakımından önemlidir. Periyodik olarak temizlenen su depolarının ömürleri uzun olmaktadır.
Su deposu izolasyonu sadece mevcut sızıntıları değil aynı zamanda ileride oluşabilecek sızıntıları başlamadan önlemek amacıyla yapılmaktadır. Su deposu izolasyonuda pvc membran kullanılarak yapılmaktadır. Beton, plastik, paslanmaz, sac, fayans, galvariz gibi her depoya uygun izolasyon metot ve yöntemleri bulunmaktadır. Önemli olan izolasyonu yapacak ustanın iş kabiliyet ve becerisi, kullanılacak malzemenin kalitesidir. Su deposu izolasyonunda kullanılacak malzemeler içme ve kullanma suyuna uygun olmalıdır. Su kaçağı olan su depolarında kaçak yerleri iyi tespit edilip izolasyon yapılmadan önce deponun türüne göre mutlaka tamir harcı uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulama yapılmadan izolasyon yapmak sağlıklı bir yapı oluşmamasına sebebiyet verebilir.
Eskimiş ama su kaçırmayan su depoları yapılacak izolasyon hizmetinden sonra ilk gün ki gibi yeni ve steril bir saklama alanı haline gelebilir. Su kaçağı olan depolarda ise durum biraz daha geniş ele alınmalı suyu kesmek için en doğru metot kullanılmalıdır. Su kaçağının %100 kesileceğinin garantisi hiç bir zaman olmaz fakat amaç kaçağın sona erdirilmesidir. Su deposu izolasyonu sağlıklı bir su tüketimi için yaptırılır. Sağlık için çok önemlidir.
Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir
Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır
1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.
Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.
İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.
1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.
Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.