Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU DEZENFEKTESİ VE TEMİZLİĞİ

Su deposu dezenfektesi ve temizliği Su deposu dezenfektesi ve temizliği oldukça önemli bir konudur. Su depoları birçok farklı amaç için kullanılabilir. İçme suyu amacıyla kullandığınız su depolarının kirli olması, kolera, dizanteri, tifüs gibi salgın hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Bu hastalıklar size karın ağrısı, ateş, halsizlik ve kusma olarak geri dönecektir. Hem sağlığınızdan hem de paranızdan olmak istemiyorsanız su depolarının hijyenine önem vermeniz gereklidir. Su depoları, genellikle binaların alt katlarında veya bahçe gibi açık alanlarında bulunduğu için çevresel faktörlerin olumsuz etkisine karşı açıktır. Binaların bodrum katlarında bulunan su depolarının içerisine kanalizasyon suyu karışabilir. Bunun sarı sıra böcek ve fare gibi haşerelerin de depo içerisine girmesi mümkündür. Bünyesinde mikrop barındıran bu haşereler, su içinde boğulduklarında hastalıklarının çok daha hızlı bir şekilde yayılmasına sebebiyet verecektir. 

Su deposu dezenfektesi ve temizliği

Su Deposu Dezenfektesi ve Temizliği ile Önlem Alın

Su Deposu Dezenfektesi ve Su Deposu Temizliği ile önlem almak, tamir ettirmekten çok daha uygun maliyetli olacaktır. Periyodik olarak alacağınız önlemler sayesinde en doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Büyük küçük her ölçekten deponun ideal bir şekilde dezenfekte edilmesi ve temizlenmesini sağlayan uzmanlarımız, bu sayede sizi büyük bir zahmetten kurtarır. Okul ve hastane gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alanlarda ekstra önemli olan dezenfeksiyon ve temizlik işlemleri sayesinde siz de beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayabilirsiniz. Bu hizmetleri profesyonelinden almak içinse bizimle iletişime geçebilirsiniz. Eğitimini tamamlamış, katıldığı program sonrasında nitelikli kurumlardan sertifikasını almış olan personellerimiz ile sizi her zaman üst kalite ile buluşturuyoruz.
Hayatımızı idame ettirmek için en önemli kaynak su. Su olmadan değil bir medeniyet bir insanın yaşamı dahi düşünülemez. Ağaçların, hayvanların, yer altı yer üstü bütün kaynakların varlığı dolaylı ya da doğrudan suyun varlığı ile şekillenmiş ve günümüze kadar gelmiştir. 

Su bu kadar önemli bir yer teşkil ederken hayatımızda yeterince değer görüyor mu? 

Dişlerimizi fırçalarken bile akıp giden suyun bir damlasına öyle muhtaç medeniyetler var ki. Hali hazırda suyumuzu tüketip israf etmek bu zaman diliminde bize zararlı görünmese de gelecek kuşaklarımız için büyük tehlike arz etmekte. Bu yüzden su israfının önüne yalnızca kullanım sırasında geçilmez. İmkan dahilinde suyun depolanıp kullanılması da su israfının büyük ölçüde önüne geçer. Fakat depolanan su mümkün olduğunca hijyen açısından uygun şekilde depolanmalı. Peki hijyene uygun su depolama nasıl mümkün olur? Depolanan su zaman içerisin de bakteri üretir, bakteri üretecek kadar depoda beklemese bile dış etkenlerden etkilenebilir. Nedir bu dış etkenler? Ana hattan gelen suyun boruların içinde pislik,çamur taşıması,sürüngen hayvanların bir şekilde suya düşüp ölmesi, durgun suyun bakteri üretmesi.

İstaş Tecrübesi
İşte tüm bunların önüne geçmek ve suyu sağlıklı koşullarda muhafaza edebilmek için depolarımızın belirli periyotlarla dezenfekte ve temizliği ihtimamla yapılmalı.İstaş teknik olarak 22 yıllık tecrübemiz ile bu konuda tüm soru ve çözümlerinize uygun fiyat ve garantili iş teslimi ile hizmet vermekteyiz. İnternet sitemizden, çağrı merkezimizden ve mail yoluyla bizimle iletişime geçip gönül rahatlığı ile hizmet alabilirsiniz. 

su-deposu-dezenfektesi-ve-temizligi

WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 568573
REFERANSLARIMIZ