Su deposu dezenfektesi ile su depolarının hijyenik bir ortama kavuşmalarını sağlayabilirsiniz. Elverişli su kaynaklarının bulunmadığı alanlarda oldukça işlevsel olan su depolarının içinde bulunan suyun kalitesinin yüksek olması gereklidir. Çünkü; bu alanlarda bulunan sular, içme suyundan kişisel temizliğe kadar birçok farklı alanda kullanılabilir. Bu nedenle su kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılması için su deposu dezenfektesi oldukça önemlidir.
Dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirdikten sonra numune alarak sizin için suyun kalitesini kontrol eden alanında uzman ekibimiz, deponun niteliğinin artırılmasını sağlar. Keşif hizmeti ile başlayan hizmet arzımızda deponun durumu kontrol edilir. Eğer alanda çatlak varsa müşteri bilgilendirilir. İsterseniz dezenfeksiyon işlemi öncesinde depoda meydana gelen su kaçaklarının giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede iki farklı işlem tek merkezden tamamlanarak zamandan ve efordan da tasarruf etmiş olursunuz. Özellikle kırsal alanlarda önemli bir yere sahip olan su depolarından içme suyu temini için ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Farklı boyutlardaki su depolarının tamamına hakim olan alanında uzman ekibimiz, deponun yapısına uygun olarak beklentilerinizi doğru bir şekilde karşılar.
Büyük Tonajlı Su Depolarının Dezenfeksiyonu
Büyük ve küçük tonajlı su depolarında maksimum temizlik sonucunu almak için tercih edebileceğiniz su deposu dezenfektesi hizmetleri ile çeşitli yapılarda oluşturulan su depolarının tamamen sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Binalarda, konutlarda, eski ve yeni tüm binalarda kullanılabilen su depoları şebeke hattının bulunmadığı alanlarda oldukça işlevseldir. Zaruri bir ihtiyaç olabilen su depolarının doğru bir şekilde temizlenmesi için teknik ekipmanın da uygun olması gereklidir. Bu nedenle fabrika, ibadethane, okul ve hastane gibi alanlar başta olmak üzere yaşamın her alanında karşımıza çıkabilen su depolarında profesyonel temizlik yapılmalıdır. Baraj suları, havza suları, göller ve yeraltı sularının yetersiz kaldığı durumlarda daha önceden depolanan suların kullanılmasına olanak sağlayan su depoları ile meydana gelen su kesintilerinin bertaraf edilmesi sağlanır. İçme ve kullanma suyunun depolandığı bu alanlarda, su deposu dezenfektesi sayesinde suyun güvenilir ve kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz. Avrupa Birliği Sürdürülebilir Su Kaynağı Yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirilen dezenfeksiyon işlemleri birkaç aşamadan oluşur. Doğru uygulama ile siz de suyunuzu uygun koşullarda depolayabilirsiniz.
Sağlıklı Su İçin Su Deposu Dezenfektesi
Suyun dezenfeksiyonun ve temizliğinin periyodik olarak yapılması sayesinde sağlıklı su içmeniz mümkündür. Suyun yüzeyinde birikintilerinin oluşmaması ve suyun depo içine ayrışması için suyunuzu bekletmeden kullanmalısınız. Sirkülasyon halinde kullanacağınız su, sürekli olarak devir daim yapacak ve bu sayede daha az zararlı mikroorganizma barındıracaktır. Bu nedenle suyu sadece su kesintisi olduğu zamanlarda değil, diğer zamanlarda da kullanarak depo içinde bulunan suyun sirküle edilmesini sağlayabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz anlarda elde ettiğiniz suyun temiz ve sağlıklı olması için de su deposu dezenfektesi işleminden faydalanabilirsiniz. Sertifikalı ve alanında uzman olan ekibimiz, sektördeki yeni gelişmeleri yakından takip eder. Yenilikçi yönü ile sağlıklı bir su deposuna sahip olmanız için ihtiyacınız olan tüm donatıları bir arada bulunduran İsttaş, bu sayede yaşamınıza değer katan çözümleri ile yanınızda olma fırsatı bulur. Nitelikli personelleri ve son teknolojik ekipmanları ile yanınızda olan firmamıza ulaşmak için İzzetpaşa Mahallesi, Yeni Yol Cd. No:3, 34387 Nurol Tower kat 2 ofis 1 Şişli / İSTANBUL adresini ziyaret edebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm soru, görüş, öneri, istek ve şikayetlerinizi ise 0212 709 03 53 adresi üzerinden kolayca edinebilirsiniz.
Basınçlı Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır
Su depolarını zararlı mikroorganizmalardan ayrıştırmak için öncelikle temizliğinin doğru bir şekilde yapılması gereklidir. Dezenfektesi yapılacak su deposunun öncelikle temizlenmesi gereklidir. Temizlik işlemi, yine İsttaş farkıyla hayata geçirilir. Dileyen müşterilerimiz, temizlik yaptırmadan, direkt olarak deposunun dezenfekte edilmesini isteyebilir. Ancak dezenfeksiyon işleminde, deponun tamamına nüfuz edileceği ile eğer alanda depoya yapışmış bir yosun veya farklı bir kaplama varsa, dezenfeksiyon maddesi depoya değil de kaplanan mikroorganizmaya yapışır. Bu da istenen sonucun alınmasını engeller. Bu nedenle firmamız, su deposu dezenfeksiyon işleminden önce temizlik işleminin yapılmasını önerir. Temizlik işleminin gerçekleştirirken koruyucu ekipmanlar kullanan uzman ekibimiz, suya zarar vermeyen özel solüsyonlar sayesinde depo içinde bulunan zararlı mikroorganizmaların kazınmasını sağlar. Depoya yapışan küf, mantar ve yosun gibi mikroorganizmalar, işlem sonrasında suyun yüzeyine çıkar. Suyun boşaltılmasının ardından yüzey basınçlı makineler aracılığı ile temizlenir. Basıncın etkisi ile halihazırda özel solüsyonlar ile kazınan zararlı mikroorganizmalar tamamen yok olur. Ardından suya herhangi bir olumsuz etkisi bulunmayan dezenfeksiyon maddesinin uygulanması aşamasına geçilir. Dezenfeksiyon maddesinin uygulanması sonrasında depo kurumaya bırakılır. Ardından su doldurma sağlanarak tekrar aktif bir şekilde kullanılabilir.
Su Deponuzu Doğru Seçim Çok Önemlidir
Suyun niteliği ve sıcaklığının ideal dengede olması ve deponun nitelikli malzemelerle imal edilmesi daha sağlıklı koşullarda su tüketiminize olanak sağlar. Suyun depoda biriktirilmesi, uzun süre kalması suyun kirlenmesine sebep olur. Bu nedenle mikrobiyolojik faaliyetlere maruz kalmamak için suyunuzun sadece belirli günlerde değil, düzenli olarak kullanmanız oldukça önemlidir. Suyun bulunduğu ortamın sıcaklık derecesi de etkili olan bir başka etkendir. Sıcaklığın artması mikrobiyolojik faaliyetlerin de artması anlamına gelebilir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında periyodik bakımlarınızı aksatmamalısınız. Suyun depo ile etkileşimi açısından oldukça önemli olan yapı malzemeleri, 25730 sayılı yönetmeliğe göre düzenlenmelidir. Bu yönetmeliğe göre, su depolarının paslanmaz çelik ve benzeri maddeler ile yapılması gereklidir. Bu malzemelerin suyun niteliğini değiştirmemesi önemlidir. Çelik, tanklar ve epoksi gibi su geçirmez malzemeler ile zenginleştirilen su depoları günümüzde fayans, beton, fiber, saç, paslanmaz, galvaniz ve çelik gibi birbirinden farklı materyallerle sınıflandırılır. Doğru yapı malzemesi ile hazırlanmayan depolarda toplanan sularda renk değişimi meydana gelebilir. Suyun kimyasal yapısını bozacak, etkileşime müsaade eden depolardan uzak durmalı, ilk aşamada deponun kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Depo içinde bulunan patojenik bakterileri yok etmek ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek için tercih edebileceğiniz dezenfeksiyon hizmetlerimiz içinde bulunan malzemeler, organizmaları ortamdan uzaklaştırmak için oldukça etkilidir. Suda olumsuz bir tada ve kötü kokuya sebep olan zararlı mikroorganizmaların bertaraf edilmesine olanak sağlayan İsttaş, insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan özel solüsyonlar sayesinde suyun çok daha nitelikli olmasına olanak tanır.
Su Deposu Dezenfektesi İle Sularınız Artık Çok Daha Nitelikli
Ulaşılabilir fiyatlarla her ölçekten su deposunun dezenfekte edilmesine olanak sağlayan İsttaş ile siz de uygun maliyetlerle sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz. Konutlardan otellere kadar yaşamın her alanında sahip olabileceğiniz su deposu dezenfeksiyon hizmetleri ile nitelikli sonuçlar elde edebilirsiniz. Uzun periyotlarda gerçekleştireceğiniz dezenfeksiyon hizmetleri, bu özelliği ile bütçenizi yormadan beklentilerinizi karşılamanıza olanak sağlar. Eğitimli personeller ve son teknolojik ekipmanlarla yaşam kalitenizi arttıran İsttaş, suyun içilebilir kıvamda olması için gerekli olan tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştirir. Taahhüt ettiği günde ve saatte su deposunun bulunduğu alana gelen ekibimiz, kısa süre içerisinde işlemlerini gerçekleştirerek zamandan da tasarruf etmenize olanak sağlar. Her ölçekten depoda beklentilerinizi tam olarak karşılayan firmamız, içinizin rahat etmesini sağlayan dezenfeksiyon çözümleri ile suyun içinde bulunan mikropları öldürür. Bu sayede size de sağlıklı ve nitelikli bir su kalır.
Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir
Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır
1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.
Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.
İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.
1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.
Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.