Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

Su Deposu Dezenfekte Malzemeleri

İSTTAŞ olarak SU DEPOSU DEZENFEKTESİ hizmeti verirken su deposu dezenfekte malzemeleri seçiminde en kaliteli ve dayanıklı malzemeler tercih ediyoruz. Su depoları kapakları güvenle kapatılmadığı, uzun süre kullanılmadığı gibi durumlardan sonra gerekli malzemeler ile dezenfekte edilmediği sürece insan salığı açısından oldukça ciddi sorunlar teşkil edebilecek duruma gelebilirler. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına su deposu dezenfektesi malzemeleri ile kullandığının su depolarını düzenli aralıklarda dezenfekte etmeli ya da bu konuda hizmet veren İsttaş su deposu temizliği firmamızdan yardım almalısınız. Kurumsal kimliğimiz ile beraber uzman kadromuz sayesinde sizlere su deposu temizlenmesi alanında gerekli olan tüm hizmetleri sağlıyoruz.

İstaş-su-deposu-temizliği
Su Deposu Nasıl Kirlenir?
Kapakları olmayan, tam kapanmayan ve boş kalıp uzun süreler boyunca kullanılmayan su depolarının içerisinde bazı oluşumlar oluşmaktadır. Bu durumda en çok karşılaşılan durumlar ise genellikle şöyledir; boş kalan depoların içleri pas tutar, kum ve balçık birikintisi oluşur, sülük adı verilen canlıların oluşumu gözlenir. Bununla beraber, inşaat malzemeleri atıkları, elbise atıkları, hayvanların ölüleri gibi şeylerin de yine depolar içerisinde oldukça sık şekilde rastlandığı bilinmektedir. Bu gibi durumlarda kullanılmaya devam eden su depoları da insan sağlını ciddi anlamda tehlikeye atmaktadır. Bu durumun farkında olmamız da her zaman söz konusu değildir. Bunun için gerekli aralıklarda su depolarının bakımı, su deposu dezenfektesi malzemeleri ile uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir.

WhatsApp Hizli Basvuru
 
Su Depolarını Sağlıklı Bir Biçimde Kullanmak İçin Yapılması Gerekenler
Sahip olduğumuz su depolarını sağlığımıza zarar vermeyecek şekilde kullanmamız için dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır.

Bunlar şöyledir:
Belirli zaman aralıkları ile su deposunun bakımı ve su deposu dezenfekte malzemeleri ile temizliği sağlanmalı
Depolanan su, su kesintisi durumlarını beklememeli, mümkün olduğunca su devirdaimine dikkat edilmelidir. Beklemiş su da zararlı olabilir.
Depo su kullanımı için uygun malzemelerden yapılmış olmalıdır.
Sağlanmış olan su tesisatı malzemeleri ve bağlantıları düzgün ve temiz olmalıdır.
Bakım zamanları dışında da belirli aralıklarda depo içerisinden bir miktar su alınıp temizlik ve uygunluk testleri yapılmalıdır.

İstaş-su-deposu-temizliği

Su Deposu Dezenfekte Malzemeleri İle Su Deposu Dezenfekte İşlemi
İsttaş Su deposunun dezenfekte işleminin yapılabilmesi için öncelikle depo içerisinde var olan tüm suyun dışarıya aktarılması gerekir. Yani depo tamamen boş ve kuru bir vaziyette olmalıdır. İşlem başlangıcında eğer hala su var ise bu durumda ekibimiz tarafından boşaltma işlemi gerekli ekipmanlar ile sağlanacaktır. Bu işlem tamamlandıktan sonra ise ekibimiz depo içerisinde işlemlerine başlayacaktır. İlk aşama olarak yapılacak iş deponun iç yüzeyin kaplamış olan tortu, pas ve kir gibi fiziksel kirlilik olarak adlandırdığımız kalıntıları temizlemek olacaktır. Bu işlem için oldukça yüksek basınca sahip kompresörler ile çalışma yapılacaktır. Bu işlem ile fiziksel olarak depo temizlenmiş olacaktır. Sırada ki işlem ise sodyum hipo kılorit maddesinin kullanımı ile depo içerisinde ki bakteriyel ve diğer tüm zararlı olabilecek maddelerin temizliği sağlanır.

Bu temizleme işleminin ardından ise tekrar yüksek basınç ile depo tekrar tekrar yıkanır ki kimyasal kalıntılar kalmasın. Durulama işlemi de bittikten sonra deponuzun dezenfekte işlemi tamamlanmış olur. Tekrardan içerisine su dolumu yapılarak güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Hizmet almış olduğunuz ekibimiz ile beraber bir temizlik periyodu hazırlayabilirsiniz ve bu sayede gerekli her zaman su deponuzun temizliği sağlanarak rahatlıkla kullanımına devam edebilirsiniz.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 206281
REFERANSLARIMIZ