Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOSU DEZENFEKTE İŞLEMLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Su deposu dezenfekte işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir Su deposu dezenfekte işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir sorusu oldukça önemli bir sorudur. Dezenfeksiyon işlemleri son derece hassasiyet gerektiren işlemlerdir. Bu işlemlerin yanlış yapılması paranızın boşa gitmesine, hatta sağlığınızdan olmanıza neden olabilir. Se depolarının dezenfeksiyonunda insan ve canlı sağlığını tehdit edici maddelerin bulunmaması gereklidir. Kimyasal malzemeler, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmalıdır. Su Deposu Dezenfektesi işlemi sonrasında suyun pH değeri kontrol edilmelidir. Dezenfeksiyon işlemleri, deponun materyaline zarar vermeyecek şekilde olmalıdır. Deponun oluşturulduğu ham maddeye zarar vermeyen kimyasallar sizin için avantajlı olacaktır. Akdi takdirde depo yüzeyinde aşınma ve tepkimeye girme gibi problemler meydana gelebilir. 

Su deposu dezenfekte işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir

Su Deposu Dezenfekte İşlemlerinde Bunlar Önemli

Dezenfeksiyon işleminde kullanılacak malzemenin önemi büyüktür. Kullanılan kimyasalların su ile de tepkimeye girmemesi gereklidir. Malzemenin niteliği kadar uygulama yapılacak ekipmanın da önemi büyüktür. Kimyasalların depoya aktarılmasına yardımcı olan nozulların, en küçük gözenekli alanlara bile mükemmel bir şekilde entegre olması gereklidir. Eğer depo içerisinde küçük bir miktar da olsa mikrop kalırsa, dezenfeksiyon işlemi sonrasında bu mikroplar yeniden çoğalabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız su deposu dezenfekte işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir sorusu kadar işlemi yapacak firmanın yetkinliği üzerinde de araştırma yapmanız gereklidir. Alanında uzman ve eğitimlerini başarı ile tamamlamış olan uzmanlarımız ile dezenfeksiyon işlemlerinin kusursuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor, bu sayede sizleri sağlıklı depolarla buluşturuyoruz. Özellikle yaz aylarında; su ihtiyacının artması ve buna ilaveten yağış miktarının ve doğal su kaynaklarının azalmasına bağlı olarak su kirliliğinde yoğunlaşma olmaktadır. Vücut ve mutfak temizliği adına su depolarına çeşitli bakımlar yapılmaktadır. Önce su deposu iyice boşaltılır. Gerekli ekipmanlar giyen personeller 150 bar basınçlı kompresör ile depo yüzeylerini yıkar. Depo dibinde oluşan kir, pas, tortu ve çamuru dışarıya attıktan sonra içerisinde zamanla oluşan yosun gibi su için zararlı materyaller sağlık bakanlığı tarafından onaylanan temizlik malzemeleriyle temizlenir. Tüm yüzey dezenfektan fırçası ile güzelce temizlenir. Su Deposu Temizliği işlemi bittikten sonra su deposu dezenfekte edilmiş ve temizlenmiş bir şekilde müşteriye teslim edilir.

İstaş ile Profesyonel Hizmet

Su deposu bakım hizmeti veren firmaların ve bu işlemi yapan personellerin işini özenle yaptığından emin olunmalıdır. Su deposu temizliği profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Bizde istaş firması olarak 22 yıllık tecrübemizle kendimize bu konuda son derece güvenmekteyiz.

WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 330983
REFERANSLARIMIZ