Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOLARININ KİRLENMESİNİN SEBEPLERİ

Su depolarının kirlenmesinin sebepleri birçok farklı değişkene bağlıdır. Bunlardan ilki depolarda meydana gelen sızıntılardır. Kanalizasyon sularından akan sular, su depolarından sızabilir. Depo içerisinde bulunan su ne kadar temiz olursa olsun kanalizasyon suyu ile birleştiğinde canlıların sağlığını tehdit eder. Bunun yanı sıra eğer depo içerisinde herhangi bir açık kanal varsa bu kanaldan haşereler girebilir. Su ile temas ettiklerinde boğularak ölen haşereler, suyu kirletir. Salgın hastalıkların yayılmasına sebep olan haşereler, ileride çok daha büyük sağlık sorunlarının meydana gelmesine sebep olabilir. Tüm bunların yanı sıra su deposunun bulunduğu konuma bağlı olarak da çeşitli kirletici faktörler bulunabilir. Bu faktörlere çözüm olarak Su Deposu Temizliği ve Su Deposu Dezenfektesi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.


WhatsApp Hizli Basvuru


Su Depolarının Kirlenmesinde Depo Konumunun Önemi
Bahçelerde bulunan su depolarının içerisinde yaprak, böcek, toz gibi istenmeyen mikroorganizmalar girebilir. Bu etkenlerin tamamı su depolarının kirlenmesine sebep olur. Tüm bunların yanı sıra eğer su deposunun içerisinde bulunan yapı malzemeleri zamanında izole edilmezse aşınır ve bu tanecikler suyun içerisine karışır. Kireç, yosun, mantar, küf gibi etkenler su deposunun içerisinde bulunan suların kirlenmesini sebep olur. Bu nedenle su depolarının belirli periyotlarda temizlenmesi oldukça önemlidir. Özellikle su sirkülasyonunun yüksek olduğu alanlarda oldukça önemli olan su deposu temizliği ve dezenfekte işlemleri, sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Tüm bu işlemler için tercih edebileceğiniz İstaş sayesinde zahmetsiz bir şekilde su deponuzun temizlenmesini sağlayabilirsiniz. 

SU DEPOLARININ KİRLENMESİNİN SEBEPLERİ

Su depoları içerisinde şebeke suyu kesilene kadar bekleyen su içerisin de zararlı mikroorganizmaların üremesi ve sağlığınızı tehdit etmesi yüksek bir ihtimaldir. Aynı zaman da haşere ve benzeri zararlılar ile suyun kirlenmesi mümkündür. Depo içerisinin periyodik olarak temizlenmemesi, mevcut kirliliğin daha da yoğun olmasına yol açacaktır. 

Şebeke suyu kesildikten sonra devreye giren, bina kullanımı ve kesinti süresine göre bir süre şebeke suyu olmaksızın çeşmelerden su akmasını sağlayan su deposu sistemi oldukça kullanışlı ve gerekli bir sistemdir. Su deposu kullanımı ile suyla gelen sağlığa ara verilmeden su kullanımına devam edilmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki sağlık suyla gelirken, kirli depo ve dolayısıyla kirli su nedeniyle sağlığımız suyla da zarar görebilecektir. Su deposu temizliği depoda uzun süre bekleyen suda bulunabilecek mikroorganizmaların varlığını engelleyecek ve maksimum hijyenin korunmasını sağlayacaktır. 

Su deposu temizliği uzmanlık ve profesyonellik gerektiren ciddi bir iştir. Kullanılan ekipmanların ve temizleyici çözeltilerin insan sağlığına zarar verebilecek içeriklerde olmaması gerekmektedir. Depolara kadar gelen su ne kadar arıtılmış ve temizlenmiş olsa da, taşıma hattının kirliliği, su depolarının mevcut suyu temiz olarak barındırmaya elverişli olmaması ve benzer sebeplerden ötürü kirlenmeye ve bakteri oluşumuna neden olur. Bu kirlenme zamanla depo içerisinde korozyona sebep olarak maddi anlamda sıkıntı, bakteri oluşturarak sağlığımızı risk altında bırakabilir. Böyle durumlarda su deposu yalıtımıyla birlikte periyodik olarak temizlik ve bakımlarının yapılması gerekir.


WhatsApp Hizli Basvuru


Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 145857
REFERANSLARIMIZ