Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOLARI SAĞLIĞIMIZI NASIL ETKİLER?

SU DEPOLARI SAĞLIĞIMIZI NASIL ETKİLER? Su depoları sağlığımızı nasıl etkiler sorusu oldukça önemli bir sorundur. Özellikle su depolarının aktif olarak kullanıldığı alanlarda suyun sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması oldukça önemlidir. Eğer su deposunun içerisindeki su, çeşitli faktörlerden dolayı kirletilmişse bu durum zararlı mikroorganizmaların canlı sağlığı üzerinde birçok olumsuz etki oluşturmasına sebep olur. Salgın hastalıkların yayılmasından maddi zararlara kadar birçok açıdan dezavantaj oluşturan kirli sular, çeşitli enfeksiyonlara davetiye çıkarabilir. Su deposunun kirlenmesi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu faktörler arasında insanın kendi edimlerinin yanı sıra çevresel faktörler de vardır. Su deposunun içerisinde haşerelerin girmesi, depoda meydana gelen sızıntılardan kaynaklanan kirletilmeler ve zamanında temizlenmeyen su depoları, birçok hastalığa davetiye çıkarır. Bu tür problemler ile karşılaşmak istemiyorsanız su deponuzun belirli periyotlarda temizlenmesi oldukça önemlidir. Ayrıca Su Deposu Dezenfektesi de yapmalıyız.

WhatsApp Hizli Basvuru


Kirli Su Depolarının Neden Olduğu Hastalıklar     

Su depolarının zamanında temizlenmemesi kolera ve tifüs gibi salgın hastalıkların yayılmasına sebep olabilir. Bunların yanı sıra dizanteriye yakalanma ihtimaliniz de artar. Kişinin kusmasına ve ağrı ishal olmasına sebebiyet veren bu tür hastalıklar ölüm ile de sonuçlanabilir. Karın ağrısı, ateş, iştahsızlık gibi birçok faktör ile kendisini gösteren bu tür sağlık problemleri, vücut fonksiyonlarının bozulmasına sebep olabilir. Cildin bozulmasından metabolizmanın bozulmasına kadar birçok olumsuzluğu da beraberinde getiren kirli su depoları zamanında temizlenmelidir. Düşük maliyetler ile alacağınız temizlik işlemi, sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.

SU DEPOLARI SAĞLIĞIMIZI NASIL ETKİLER?

Kirli depolardaki kimyasal ve biyolojik değişimler şebekeden deponuza klorlu gelen suyunda aktivitesini azaltarak ya da yok ederek birçok hastalık mikrobunun üremesine ve yayılmasına neden olmaktadır. Farkına varmadan bu su ile dişlerimizi fırçalamakta, traş olmakta, sebzelerimizi, meyvelerimizi yıkamakta, banyo yapmakta ve kullanarak bulaşıcı hastalıkların oluşmasına sebep olmaktayız. Bu suların içilmesi ya da kullanılması enfeksiyona yol açar. Hayatımızı tehdit eden bu enfeksiyonların yaşanmaması için depolarınız temizlik ve dezenfeksiyonu 6 ayda bir düzenli olarak yetkili firmalara yaptırılmasına özen gösteriniz. Su temininin sürekli ve istenen miktarda sağlanamadığı, şebeke hattının mevcut olmadığı veya su basıncının yetersiz kaldığı bölgelerde, su depoları zaruri bir ihtiyaçtır. Suyun depolanması özellikle hastane, okul, site ve fabrika gibi toplu tüketim alanlarında çok kısa süreli su kesintileri dahi sağlık açısından önemli rahatsızlıkları da beraberinde getirecektir. 

Su kaynaklarının mevsimsel olarak yetersiz olduğu (yer altı suları, yağış suları ile beslenen göl, havza ve baraj suları) dönemlerde su kesintileri sıkça yaşanacaktır. Ayrıca şehir şebeke suyunu sağlayan içme suyu arıtma tesislerinin yüksek enerji ihtiyacı nedeniyle, özellikle enerji sıkıntısı yaşandığı ve elektrik sağlanamadığı dönemler de su sıkıntıları yaşanabilmektedir. Belirli dönemlerde tüm kentler için geçerli olan bu sorunlar, su deposu kullanılması halinde bir nebze azalacaktır. Bunun için su kesintilerinin azaldığı ve mevcut rezervuarların yeterli kapasitede dolu olduğu dönemlerde depoların gereksiz olduğu düşünülmemelidir. 

Amacımız su deposu kullanıcılarına yılda en az 1 kez Su Deposu Temizliği hizmetinin yapılması gerektiğini anlatabilmektir. Su depoları bodrum katında ya da kazan dairesinde olduğu için unutulmakta ve temizliği ihmal edilmektedir. 10 sene hatta 20 sene deposunun temizlenmediğini hatırlayan bazı müşterilerimize hizmet verdik ve karşılaştığımız durum pek iç açıcı olmadı. Su depolarınızı temizletmeyerek kendi hayatımızı fazlasıyla riske attığımızın farkında bile değiliz belki de. Temizlenmeyen depo hijyenden uzak, bulanık ve kokulu bir su sağlamaktadır. Bunu önlemenin tek yolu; sadece bu tür oluşumları temizlemek için özel üretilmiş olan temizlik malzemesi kullanarak su deposunu yılda en az bir defa periyodik olarak hijyenik temizlik yaptırmak ve dezenfekte ettirmektir. 


WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 876963
REFERANSLARIMIZ