Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOLARI NEDEN KAÇIRIR

Su depoları neden kaçırır sorusu, su depolarında sızıntılar meydana gelenler tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Özellikle kılcallaşan çatlaklardan sızan sular, su deposunun içine girerek kullanıcılarının yaşamını tehdit eder. Yeraltı sularının depo sularına karışması salgın hastalıkları da beraberinde getirir. Meydana gelen hasarlar birçok faktörden kaynaklanabilir. Bunlardan ilki zamana bağlı olarak aşınmadır. Su depoları zaman içerisinde aşınabilir ve çatlayabilir. Duvarlarda meydana gelen çatlakların içimden su deposuna sızıntılar meydana gelir. Kanalizasyon sularının sızması gibi problemler, deponun korunaksız kalmasına sebep olur. Bunun yanı sıra depoyu oluşturan derz dolguların yıpranması, derz dolguların arasından sızan akıntıların depoyu kirletmesine sebep olur.

Su depoları neden kaçırır
Su depoları neden kaçırır

Su deposunun üretiminde kullanılan kalitesiz malzemeler, su depolarında kaçakların meydana gelmesine sebep olabilir. Bu tür durumlarda yapanız gereken depo tamir hizmetlerinin verildiği firmamız ile iletişime geçmek olacaktır. Zaman içerisinde sızdırmazlığını kaybeden depolar için kullanabileceğiniz bu hizmetler, depo içerisindeki suların daha uzun süre nitelikli kalmasına yardımcı olur. Çevresel koşullar ve iklim faktörlerine bağlı olarak değişkenlik gösteren sızıntılar, doğru uygulamalar ile geri alınabilir. Deponuzun ilk günkü kalitesine ulaşmasını istiyorsanız siz de kalıcı çözümlerimizden faydalanabilirsiniz. Galvaniz, fayans, sac, paslanmaz, plastik ve beton gibi farklı ham maddelerden üretilen depoların tamamında tercih edebileceğiniz su deposu tamir hizmetlerimiz sayesinde en doğru sonuçlara ulaşacaksınız.

Su depolarında su kaçağı oluşmasında binlerce neden bulunmaz. Birkaç sebepten ötürü su depolarında kaçaklar ve sızdırmalar meydana gelmektedir. Su depolarında eğer ki daha öncesinde Su Deposu İzolasyonu uygulaması yapılmamışsa suyun basıncına belirli bir süreden sonra dayanamayan zeminde veya zeminde kullanılan fayans, granit ve türevi cisimlerde zamanla çatlaklar oluşmaya başlar. Eğer izolasyon hiç yapılmamış ya da kaliteli bir izolasyon uygulaması tercih edilmemişse oda zamanla çatlamaya başlamaktadır. Kılcal çatlak şeklinde oluşan bu sızdırma durumu zaman içerisinde büyüyerek geniş çatlaklara dönüşür. Ve sonunda su kaçağına çevirir.

Su deposu izolasyonu, su deposu temizliği gibi yaptırılması zorunlu bir hizmet değildir. Fakat az önce bahsettiğimiz gibi çatlak sorunlarıyla karşı karşıya kalmamak için her türlü önemli bir ihtiyaçtır. Su deposu temizliğinde olduğu gibi su deposu izolasyonunda da doğru ve sonuç odaklı çalışmaktayız. Paslanmaz, plastik veya sac su depolarına epoksi izolasyon uygulaması yapılır. Beton, fayans su depolarına ise sürme bazlı izolasyon veya PVC membran uygulaması yapılmaktadır. Daha sağlam, uzun ömürlü, hijyenik bir depo için izolasyon fazlasıyla önemlidir.  


Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 891557
REFERANSLARIMIZ