Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

SU DEPOLARI NEDEN DEZENFEKTE EDİLİR

Su depoları neden dezenfekte edilir sorusu, günümüzde bir çok farklı kişi tarafından araştırılıyor. Dezenfeksiyon işlemlerinin hayatımıza hızlı bir giriş yapması, su depolarında uzun yıllardan bu yana kullanılan bu işlemlerin önemini bir kez daha ortaya koydu. İş yerlerinden evlere kadar yaşamın her alanında kullanılan suyun doğru alanlarda muhafaza edilmesi, sağlık açısından oldukça önemlidir. Su deposunun dezenfekte edilmesi, su deposunda bulunan bakteri, küf ve mantar gibi istenmeyen mikroorganizmaların ortamdan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra bakteri kaynaklı oluşan koku olduğumu da tamam ile ortadan kalkabilir. Bu sayede suyun kullanıldığı her alanda maksimum hijyen sağlarsınız. 

SU DEPOLARI NEDEN DEZENFEKTE EDİLİR?
Su Depoları Neden Dezenfekte Edilir Birlikte Bakalım

Pislik, renklenme, tortu ve klor  gibi farklı materyallerin depo içerisinde birleşmesi, suların birçok salgın hastalığa davetiye çıkarmasına sebebiyet verir. Kolera, hepatit, tifüs gibi aklınıza gelebilecek birçok salgın hastalık, kirli sulardan dolayı meydana gelir. Çamaşırların yıkanmasından kişisel hijyene kadar birçok farklı alanda kullandığınız deponun temiz olması için belirli periyotlarda dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması gereklidir. Bu işlemlerin çeşitli sertifikasyonlara sahip olan profesyonel kuruluşumuza yapılması, insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan dezenfeksiyon maddeleri ile gerçekleştirmiş olduğumuz işlemler ile bütünleştirilir. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan kimyasallar ile gerçekleştirmiş olduğumuz dezenfeksiyon hizmetlerinde profesyonel ekiplerimiz ve son teknolojik ekipmanlarımız sayesinde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.

Su deposu temizliği ve Su deposu dezenfektesi yapılmaması sonucunda, meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilik ortaya çıkar. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir. Suyun sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde halka ulaşması için, şebeke hatlarında yapılan bakım onarım çalışmaları sonrasında, suya bulaşan kirleticilerde depolar için büyük risk oluşmaktadır. 

Depolara gelen sular ne kadar temiz olursa olsun su deposuna alındıktan 4-6 ay sonra, fiziksel ve kimyasal reaksiyonlar sonucu tabaka meydana getirirler. Sağlığınız için su depolarınızı düzenli olarak temizletmelisiniz. Şehir suyu şebekesinden gelen su tazyik yetersizliğinden dolayı, otomatik olarak hidrofor devreye girmektedir. Ayrıca uzun süre temizlenmemiş ve dezenfektesi yapılmamış su depoları bakteri ve yabancı tabakalar oluşturur. Toplum sağlığı için şehirde yaşayan insanların en çok dikkat etmesi  gereken konulardan biridir. İçme suyunun temiz olması ışıksız ve havasız ortamda bekletilen suyun diğer sulara göre daha hızlı bakteri ürettiği söylenebilir. Eğer su kokuyor ve rengi değişmeye başladıysa o su pis ve mikrop kaynağıdır. 

Bir çok apartman kullanıcısına sularının bina içindeki su deposundan geldiğini söyleseniz de inanmaz. Direkt olarak şehir suyu şebekesinden evine geldiğini düşünür. Bu yüzden su deposu temizliği pek akıllara gelmez. Temizlenmeyen depolardan gelen suların çamaşır ve bulaşık makinesine de zarar vereceğini unutmamalıyız. 


WhatsApp Hizli Basvuru

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 538598
REFERANSLARIMIZ