Poliüretan enjeksiyon ; beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntılarının kesintisinde kullanılan sistemdir. Bu uygulamanın fiyatları işlem büyüklüğüne ve makine kullanımına göre değişmektedir. Poliüretan enjeksiyon genel olarak, metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını ters yönden gelen suyun durdurulması için geliştirilmiştir. Su yalıtımı günümüzün en ihtiyaç duyduğu noktalar arasında geliyor. Yer altı sularının geldiği kılcal çatlakları ve boşlukları doldurarak mükemmel su izolasyonu sağlar, bu sayede su izolasyonu toprak altı ve yer altı sularına müdahale imkanı sağlar.
Su sızıntıları bir çok iş yerleri ve evlerin sıklıkla karşılaşmaya devam ettikleri problemlerden birisi olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Fakat günden güne geliştirilen yeni teknikler su sızıntılarının önüne geçmek ve suyun böylelikle izole edilmesini sağlamak olduğundan dolayı hangi sorunla karşı karşıya kalınırsa kalınsın üst düzey çözümler üretilmektedir. Bu çözümlerden birisi olarak günümüzde sıra dışı bir teknik kullanılarak su yalıtımı hizmetlerinde kullanılan poliüretan malzemedir.
Poliüretan enjeksiyon çeşitleri sıvı akışkan alanlardan çatlakların doldurulması için kullanılmaktadır. Yoğun olan poliüretan enjeksiyonlar ise dilatasyon ve benzeri boşlukların doldurulması amacıyla kullanılmaktadır.
Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir
Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır
1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.
Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.
İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.
1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.
Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.