Çoğumuz öncelikle içtiğimiz ya da pişirme amacıyla kullandığımız suyun saflaştırılmasına odaklanıyoruz. Ancak, suyun depolandığı su deposunun temizliğine nadiren dikkat ediyoruz. Çeşmelerden akan suyu her gün temizleme ve süpürme, giysi yıkama ve diğer ev işlerinde kullanıyoruz. Zaman geçtikçe sedimanlar, ölçek ve algler su deposunun duvar, tavan ve zemine çökelir. Bu çökelme suyun kirlenmesine ve kullanım için uygun olmamasına neden olur. Zamanla yosunlar ve bakteriler bu suyun içinde büyür ve ürer ve sonunda hastalanmamızı sağlayabilir. Bu basitçe cehaletimizin, ailenin sağlığı üzerinde bir sıkıntıya neden olabileceği anlamına gelir.
Plastik su tankı temizliği çok gereklidir ve yılda en az bir kez yapılmalıdır. Su tanklarında biriktirilen suyun temizliğini uzun süre muhafaza etmesini sağlamak, eve giren suyun kalitesine de bağlı. Suyun PH'ı çok sert ve yüksekse, sedimantasyon daha sık olur. Bu gibi durumlarda, birden fazla yıllık su haznesi temizliği gereklidir.
Plastik Su Tankı Temizliğinde Temel Adımlar Şunlardır:
• Tankı ve tankın üstünü çevreleyen alan mutlaka temizlenir.
• Tank yıkama ve dezenfekte işlemine başlamadan önce kullanılacak araçlar dezenfekte edilir.
• Tanktan çıkan su ve çamur, tanktan bir çamur pompası ile boşaltılır.
• Tankın manüel yıkanması kir, tortu, mantar ve lekeleri gidermek için yapılır.
• Deponun duvarları, tavanı ve zemini yüksek basınçlı bir su jetiyle yıkanır.
• Vakum temizliği, kirin tamamen boşaltılmasını sağlamak için yapılır.
• Vakumlanmış tank anti-bakteriyel sprey veya sıvı çamaşır suyu ile dezenfekte edilir.
• Tanktan eve gelen su borularının dezenfekte edilmesi de unutulmalıdır. Dezenfekte kimyasalları kullanılarak borular da temizlenir.
• Tank, su borularının da dezenfekte edilmesi için musluklardan geçerek suyla doldurulur
• 10 - Depodaki su musluklar vasıtasıyla boşaltılır ve depo kurutulmak için boş bırakılır.
• Tank temiz ve evde su ile doldurulmaya hazır duruma getirilir.
Bütün bu süreç muhtemelen 4-6 saat sürer, ancak ailenizin ve sevdiklerinizin sağlığı için yapmaya değer. Dikkatli olarak, dezenfektanların ve özel aletlerin kullanımını gerektirdiği için kendiniz veya gözetimsiz tank temizliği yapmamanız önerilir. Su haznenizi temizledikten sonra yaşlandıysa ve ailenizin sağlığının birinci öncelik olduğuna inanıyorsanız,
İstaş ile Plastik su tankı temizliği randevusu alın.
Su Ve Tank Temizliğine Kalan Diğer Yollar
Çatınızdaki boyanın kurşunsuz olduğundan emin olun. Yeniden boyatacaksanız, boyanın etiketinde su tankları için uygun olduğunu gösteren bir işaret bulunduğundan emin olun.
• Kaplamasız metalik bir çatı yağış suları ile reaksiyona girer, bu yağ asidiktir ve sızıntıya neden olur, böylece boyanmış olmanız gerekir
• Yeraltı borularının temizlenmesi zordur, bu nedenle tankınızı mümkün olduğunca çatıya yakın tutmak için doğru yere konumlandırmalısınız. Yeraltı borularını kullanırsanız, suyun bir noktada oturamayacağı şekilde olduğundan emin olun.
• Çatınızı aşan ağaç olmadığından emin olun.
• Aşağı borularınız kolaylıkla sökülebilir olmalı, böylece çatı temizlerken veya boyarken tankınızdan suyu boşaltabilirsiniz.
Plastik Su Tankı Kullanan Toplu Yaşam Sistemleri
Su deposunun güvenliği ve Plastik su tankı temizliği evler için değil toplu yaşanan birimler içinde önem taşımaktadır. Apartmanlar, okullar, hastaneler, otel ve restoranlar, spor salonu, alışveriş merkezleri, spor tesisleri, ofisler ve fabrikalar da bulunan tanklarda mutlaka yılda iki kez dezenfekte edilmeli, temizliği yapılmalıdır.
Sizde hemen su tankınızın temizliği ve dezenfeksiyonu için, ücretsiz teklif formumuzu doldurabilir, mail adresine isteklerinizi mail atabilir veya telefondan bize ulaşabilirsiniz. Profesyonel ekibimiz, en kısa sürede sizi arayarak, su tankı temizliği konusunda size yardımcı olacak ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir.