Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

PLASTİK (POLİETİLEN) SU DEPOSU

Plastik (polietilen) su deposu, sektörde en çok tercih edilen su depoları arasındadır. Her ölçekten imalatı gerçekleştirilen bu ürünler, düşük maliyeti ile bilinir. Deponun üzerindeki ek aparatlar, et kalınlığı ve renk gibi faktörler, fiyatların belirlenmesinde önemlidir. Dikey veya yatay formda tercih edebileceğiniz su depolarında rekabetçi çözümler arz edilir. Plastik su depoları, tek parçalı olarak imal edilir. Ar-Ge çalışmaları sonucunda elde edilen bu ürünler, 25 tona kadar su hacmine sahip olabilir. Köşeli prizmatik veya silindir gibi farklı formlarda üretilen bu depolar, ayaklı veya ayaksız olarak sektöre arz edilebilir. Ev kullanıcılarından kurumsal işletmelere kadar çok geniş bir alanda tercih edebileceğiniz plastik (polietilen) su deposu oldukça avantajlıdır. Araç içinde kullanılabilen küçük ölçeklere de sahip olan bu ürünler 50’den fazla ölçekte imal edilebilir. Depo içerisinde bulunan sıvının ideal bir şekilde korunmasına olanak sağlayan bu çeşitler, farklı amaçlara hitap eder.Bunlar dışında su deposu temizliği ve su deposu izolasyonu çok önemlidir.

Plastik (polietilen) su deposu
Plastik (Polietilen) Su Deposu Çeşitlerinin Özellikleri Nelerdir?

LLDPE polietilen ham madde ile imal edilen plastik (polietilen) su deposu uzun yıllar boyunca ilk günkü performansını korur. 1. Kalitede üretilen bu ürünler, gıda ile temas edebilir. Food grade uyumlu olan depolar, aynı zamanda güneş ışınlarına karşı depo içerisinde bulunan gıdaların korunmasına yardımcı olur. Farklı ebatlarda üretilebildiği için çok geniş bir kitleye hitap eder. Kare, yatay ve dikey gibi farklı modelleri bulunan plastik (polietilen) su deposu, yüksek mukavemetlidir. Depoları bir kez edindiğinizde uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.Polietilen su deposu ve polietilen malzemeden üretilen su deposu sağlıklı ve daha ekonomiktir. Plastik su deposu, belirli ihtiyaçları karşılamak üzere su ya da diğer sıvıları depolamak için üretilmiş çelik, plastik ya da diğer dayanıklı malzemelerle hazırlanmış kaplardır. Farklı boyutlarda ve kapasitelerde hazırlanmış olan polietilen su deposu modelleri kullanım alanınıza uygun tercihler yapılmasını sağlamaktadır. İçerisinde su depolanacağından gıdaya uygun şekilde hazırlanan depolar uzun süreli kullanım imkanı sunmaktadır. Kullanım alanında fazla yer kaplaması amacı ile en uygun olan modeller üzerinden tercihler yapılabilir. Polietilen ürünlerinin tamamı ideal hammadde ve pişme süresinde üretildiğinden darbe dayanımlıdır.

Su deposu, içme suyu, sulama, tarım, yangın söndürme, kimyasal imalat, gıda sanayi gibi birçok alan ve sektörde kullanılır. En sık kullanılan su deposu türü tüketim amaçlı olarak evlerde kullanılan su depolarıdır. Plastik su deposu farklı üretim malzemeleri kullanılarak üretilebilir. Ayrıca boyut ve renk açısından da istediklerinize cevap verebilmektedir. Su deposunu kullanmak için düz bir zemin gereklidir. Su depolarının kullanılma amaçları farklı olabilmektedir. Bir su deposu genellikle su kesintilerine karşı hazır bulundurulur. Ancak su deposu kullanmanın avantajlarından biride tasarruftur. Plastik su deposu hayatımızın birçok alanına olduğu gibi konutlara ya da yapılara da değer katar. Unutmamak gerekir ki su deposu olan bir evin ya da konutun maddi ederi rakiplerine oranla daha yüksektir. 

Uzun süre içerisin de su kalması halinde de sağlıklı tüketim imkanı sağlayacak şekilde hazırlanmış olan su depoları kullanışlı sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Kolay temizlenebilir olması da kullanımı sırasın da hijyenik kullanım imkanı elde edilmesini sağlamaktadır. 

Su veya sıvı depolamak amacı ile kullanabileceğiniz polietilen su depoları genişlik açısından olduğu kadar görünüm açısından da farklı seçenekler arasından seçimler yapılmasını sağlamaktadır. Su ve sıvı depolamak için hazırlanan farklı depo seçenekleri şunlardır;
Çift katmanlı yeni nesil su deposu 
Polietilen dikey su deposu 
Polietilen kare su deposu
Polietilen küre su deposu 
Polietilen yatay su deposu

Polietilen su depoları kolay temizlenebilir olduğundan hijyen sorunu yaşanmadan uzun süreli kullanılabilir.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 995602
REFERANSLARIMIZ