Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

İSTAŞ SU DEPOSU YALITIMI

Su deposu yalıtımı su kaçağını önlemek ve suyun hijyenini sağlamak için büyük önem taşımaktadır. İzolasyon yöntemi, deponun çeşidine göre seçilmektedir. Su depoları uzun süre kullanılan yerlerdir. Bundan dolayı izolasyonları özenli bir şekilde yapılmadır. Bu yöntem evlerimizin zorunlu tamamlayıcılarından olan su depoları için geliştirilen ve uygulanan bir yöntemdir.

İstaş su deposu yalıtımı

İstaş Su Deposu Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

Su depolarının izolasyonunda kullanılacak malzemeler insan sağlığına zarar vermeyecek malzemelerden seçilmelidir. İzolasyon uygulamasının başında su deposu temizlenir. Ardından seçilen ve hazırlanan izolasyon harcı su deposuna uygulanır ve kuruması için belli gün sayısı bekletilir. Ardından temizliği tamamlanıp teslimatı gerçekleştirilir. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan su kesintileri ve yaz mevsiminde görülen kuraklık sebebiyle çoğumuzun evlerinde ve genellikle çatılara yerleştirilmiş olarak su depoları bulunur. Bir nevi can kurtaran olan su depoları, isteğe ve ihtiyaca göre farklı büyüklüklerdendir. Ancak en küçük su deposunun bile 1 ton civarında suyu tuttuğu düşünülürse, bu ağırlığa ve sürekli kesilip gelen su basıncına maruz kalan su depolarında sorun çıkması ve su sızıntısı görülmesi normaldir. Depo içerisinde bulunan suda kayıplar oluşmaması için, ayrıca dışarıda bulunan suyun depo içerisinde bulunan temiz suya karışmaması için su yalıtımı yapmak gereklidir. Ayrıca depoyu oluşturan betonarme elemanları koruyarak yapının ekonomik servis ömrünü uzatır. Su kayıplarını önlediği içinde işletme maliyetlerini düşürür. İstaş su deposu yalıtımı oldukça önemli bir olgudur. Yalıtımı yapılmayan depoların içerisine yağmur suyu ve kanalizasyon suyu karışabilir. Oluşan çatlakların içinden solan su, bina temellerinin, kolon ve kirişlerin çürümesine neden olur. Su kaynaklı olarak çürüyen binalar, insan sağlığını tehdit eder. Son derece uygun fiyatlar ile sunmuş olduğumuz İstaş su deposu yalıtımı hizmetlerinden kısacağınız bütçe, ileride size çok daha büyük maliyetler ödetebilir. Sızıntı olan deponun içerisinde aynı zamanda sülük ve kum gibi istenmeyen organizmalar oluşabilir. Fare ve böcek gibi haşereler de depo içinde bulunan suyun kirlenmesine neden olur. Kirlenen su, kolera, dizanteri ve tifüs gibi salgın hastalıkların yayılmasına sebebiyet verir.

İstaş su deposu yalıtımı
İstaş Su Deposu Yalıtımı ile Tanışın

İstaş su deposu yalıtımı ile tanışarak yalıtımdan en doğru sonuçları alabilirsiniz. Yemek yaparken ya da dişlerinizi fırçalarken kullandığınız su, sizin için sağlığı tehdit edici bir unsura dönüşmesin istemiyorsanız bizimle iletişime geçin. Kirli su, çamaşırlarınızı ve bulaşıklarınızı daha kirli bir hale sokacaktır. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız hemen su deposu izolasyonu hizmetlerimiz ile tanışın. Çöpler, inşaat atıkları ve çok daha fazlasının bulunabileceği temizlenmeyen su depoları, bulunduğu her alanda sağlığın düşmanıdır. Alanında uzman, eğitim almış ve sertifikalı personellerimiz ile her ölçekten deponun profesyonelce yalıtılmasını sağlarız. Kullandığımız izolasyon malzemeleri, Türk Gıda Kodeksine uygundur. Bu sayede su ile temas ettiğinde reaksiyona girmez. 

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 971228
REFERANSLARIMIZ