Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

İSTANBUL SU DEPOSU TEMİZLİK HİZMETLERİ

İstanbul su deposu temizlik hizmetleri  ile sağlıklı içme sularına sahip olabilirsiniz. Su deponuzun materyallerinden kaynaklı olan ve zamana bağlı olarak gelişen pas, kir ve aşınmaya bağlı oluşan artıklar, su deposunun kirlenmesine sebebiyet verir. Bu depolar, genellikle binaların bodrum katlarında konumlandırılır. Bu da depo içerisine yeraltı sularının karışma riskini artırır. Bunun yanı sıra, zaman içerisinde klor etkisini kaybeden sular, depo içerisinde yosun oluşumunu tetikler. Doğal ve çevresel faktörler, su depolarının kirlenmesine sebebiyet verir. Bu nedenle yılda 2 kez İstanbul su deposu temizlği hizmetleri almalısınız.  Alacağınız hizmetler sayesinde su deponuzun içerisinde bulunan suları içme suyu, kişisel temizlik, çamaşır ve ortam temizliği gibi işlemlerde değerlendirebilirsiniz. Son derece uygun fiyatlı olan temizlik hizmetlerimiz ile hemen tanışmalısınız. 

İstanbul su deposu temizlik hizmetleri
İstanbul Su Deposu Temizlik Hizmetleri ile Tertemiz Sular

Suların ideal pH seviyesine ulaşması için tercih edebileceğiniz İstanbul su deposu temizlik hizmetleri ile en doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Öncelikle depo içerisini boşaltarak kaba temizliğini gerçekleştiren ekiplerimiz, ardından gözle görünmeyen mikroorganizmaların dahi ortamdan uzaklaştırılmasını sağlar. Temizlik işlemleri sonrasında içilebilir kadar temiz olan depo suyunuzu güvenle kullanabilirsiniz. Yaşama değer katan detayları ile profesyonel İstanbul su deposu temizlik hizmetleri sunan firmamız, su deponuzu en efektif şekilde kullanabilmenize olanak sağlar. Deponuz hangi materyalden üretilmiş olursa olsun her zaman en doğru sonuçlara ulaşırsınız. 
Üzerinde çok fazla durulmasa da konutların, hastanelerin, okulların su depolarının temizliği önemli bir konudur. ‘ Bina, konut, hastane, okul, yemek fabrikaları gibi toplu hizmet verilen mekanlar da su depolarının altı ya da on iki ayda bir kez temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmalıdır.’ diyerek su deposu temizliğine dikkat çekmekteyiz. Su depolarının temizliğinin aksatılması, suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok ediyor. Konut, hastane, iş yeri, okul gibi toplu kullanım alanlarından su depolarının temizlenmemesinin nelere yol açabileceğini şöyle açıklayalım; ‘ Bulaşıcı hastalıklar için su en elverişli geçiş vasıtasıdır. Su depoların da uzun bir süre bekletilen şebeke suyun da klor, aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşturmaktadır. 

Su depoları genellikle bodrum katlarında bulunduğu için ihmal edilmektedir. Bu ihmaller sonucu sarılık, tifo, dizanteri, kolera gibi bazı hastalıklara yol açmaktadır. Dünya sağlık örgütü bu hastalıkların %80’ inin kirli sulardan bulaştığını açıklamıştır. Her yıl iki milyondan fazla insanın su ile bulaşan hastalıklar yüzünden öldüğü de bu raporlar da yer almaktadır. Su depoları içindeki su, içme suyu olarak kullanılmasa bile sebze ve meyvelerin yıkanması, banyo kullanımı, tuvalet kullanımı, bulaşık ve çamaşır yıkanması, diş fırçalanması, ev temizliğinde kullanılması sonucunda kirli su tüketilir. Temizletilmemiş su depolarının kullanımda en çok etkilenen yaşlılar ve çocuklardır. Su deposu düzenli olarak temizletilmez ve su deposu dezenfektesi yaptırılmaz ise depoda oluşan biyolojik çamurlaşma ve kimyasal madde suyu kullanılmaz hale getirir.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 655026
REFERANSLARIMIZ