Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

FAYANS DEPO

Fayans depo seçenekleri, daha çok su depolarında tercih edilir. Sektörde porselen karo veya seramik olarak da adlandırılan bu ürünler, duvar ve yer kaplamalarında rahatlıkla kullanılabilir. Kalker, feldspat, kuvars, kaolin ve kil gibi malzemelerden meydana gelen fayans, ıslak alanların tamamında rahatlıkla kullanılabilir. Düşük su emiciliğe sahip olan bu ürünler, ortamda bakteri oluşumunu engeller. Islak zemin duvar kaplamalarında öncelikli tercih olan fayans depolar, farklı renk ve şekillere sahiptir. Bu sayede istediğiniz ıslak alanın aynı zamanda zengin bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde üzerine bakteri ve küf gibi oluşumları engelleyen bu ürünler, hastane, alışveriş merkezi ve okul gibi alanlarda tercih edilir. İstaş Su Deposu Temizliği ve Su Deposu Dezenfektesi de çok önemlidir.

Fayans depo
Fayans Depoları Bu Alanlarda Kullanabilirsiniz

Fayans depo seçeneklerinin en çok kullanıldığı alanlar vardır. Bu alanların başında su depoları gelir. Su depolarının yanı sıra soğuk hava depolarında da fayansları kullanabilirsiniz. Yüzme havuzları, balkon ve teraslar da fayansların en çok kullanıldığı alanlar arasındadır. Tüm bunların yanı sıra ısı farklılığının olduğu alanlarda da fayansları tercih edebilirsiniz. Yüksek derecede dayanıma sahip olan bu ürünler, sabit yüklü olan zeminlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Depo, atölye, fabrika gibi alanlarda değerlendirebileceğiniz fayanslar, düzgün yüzeyleri sayesinde beklentilerinizi tam olarak karşılar. Geniş bir yelpazeye sahip olan bu ürünleri tercih ettiğinizde uzun yıllar boyunca performansından hiçbir şey kaybetmeden kullanmanız mümkündür. Su depoları sağlığımız için önemli olduğu kadar yaşam alanlarımızda etkileyen bölümlerdir. İyi izolasyon yapılmamış su depoları yapının duvar ve taşıyıcı sitemine nüfuz ederek binanın zayıf düşmesine sebebiyet verebilmektedir. Beton depolar da fayans kaplama oldukça kaliteli malzeme ve iyi işçilik gerekmektedir. Su deposunu periyodik olarak temizlik sağlanıyor olması metal türevli deponuzun temiz olacağı anlamını taşımamaktadır. Sadece depoların sızdırması ile kaplama çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünmek çok yanlış bir yaklaşımdır. Betonarme, sac, galvaniz, fayans kaplı depoları uzun vadede içmeye elverişli hale getirebilecek materyaller ile korumak mümkündür. Önemli olan depo içerisine kaplanılacak malzemenin kalitesidir. Su deposu izolasyonu kullanılacak her malzeme içme ve kullanma suyuna uygun, kullanılabilir belge ve sertifikaları bulunmalıdır. İzolasyon malzemesi, uygulanan depoda suya karışmamalıdır. Kesinlikle bu malzemeler solvent içermemelidir. 

fayans-depo
Fayans Depo Su Kaçağı

Su kaçağı olan su depolarında kaçak yerleri tespit edilip izolasyonu yapılmadan önce deponun türüne göre mutlaka tamir harcı uygulaması yapılmadır. Bu uygulama yapılmadan izolasyon yapmak sağlıklı bir yapı oluşmamasına sebebiyet verebilir. Eskimiş ama su kaçırmayan su depoları yapılacak izolasyon hizmetinden sonra ilk günkü gibi yeni ve steril bir saklama alanı haline gelebilir. Su kaçağı olan depolar da ise durum biraz daha geniş ele alınmalı suyu kesmek için en doğru metot kullanılmalıdır. 

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 849836
REFERANSLARIMIZ