Betonarme su deposu yalıtımı , su depoları başta olmak üzere pek çok alanda kullanılabilir. Çimento esaslı olan bu ürünler kapiler ve çift komponentli sistemler ile en doğru sonuçları almanıza olanak sağlar. Depoların ideal bir şekilde izole edilmesi için tercih edebileceğiniz bu uygulama, içten dışa doğru yapılır. Atmosferdeki gazlara ve tuzlara karşı engel oluşturan bu ürünler, UV dayanımlı olduğu için açık alanlardaki depolarda da en doğru sonuçları almanıza olanak sağlar. Akrilik ve çimento esaslı olan betonarme su deposu yalıtımı ve su deposu temizliği avantajlarından faydalanarak siz de en doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Betonarme Su Deposu Yalıtımı Nerelerde Kullanılır?
Zengin bir kullanım alanına sahip olan betonarme su deposu yalıtımı klor atakları bulunan alanlarda kullanılabilir. Karbonlaştırma ihtiyacı bulunan yüzeylerde tercih edebileceğiniz yalıtım sistemleri, tuzlu sulara karşı su geçirmezlik ve koruma isteyen alanlarda da tercih edebilir. Tüm bunların yanı sıra deniz suyu kanalları, hamam ve kaplıca gibi alanlarda da tercih edebileceğiniz yalıtım sistemleri, teraslarda, istinat duvarlarında, temel yalıtımlarında, yatay ve düşey uygulamalarda, iç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Mükemmel yapışma özelliği ile bilinen bu ürünler, çözünme ve donma dengesine dayanıklı olduğu için ısı farklılıklarının yüksek olduğu alanlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. UV ışınlarına dayanıklı olan betonarme kaplamaların çalışma süresi uzundur. Kolay bir şekilde uygulaması yapılan bu ürünleri test raporları mevcut olan içme suyu depolarında değerlendirebilirsiniz. Su deposu yalıtımı yapılmamış betonarme su depolarında yaşanan en büyük problemler içerisinde bulunan suyu dışarı sızdırması veya yer altı sularının betondaki kılcal çatlaklardan içeri sızarak suyu kirletme riskidir. Betonarme su depolarında en çok düşülen hata ise su yalıtımı yapılmadan sadece fayans ve kalebodur gibi seramik kaplamalar ile deponun korunabileceğini, su sızdırmalarının engellenebileceğini düşünmektir. Kalebodur ve fayans aralarındaki derz dolgular su yalıtımını sağlayarak sızmalara neden olmakta ve bununla birlikte birkaç sene içerisinde tamamıyla özelliğini yitirerek su sızmalarını artırmaktadır.
Seramik Kaplama Yalıtımı
Seramik kaplamanın altındaki betona geçen su sızıntıları betonun ve içerisindeki demir donatının çürümesine neden olarak betonarme yapının ömrünü kısalttığı gibi su israfına neden olmakta veya deponun üst tabliyesinden içerisine giren zararlı bakterilerin depomuzda çoğalarak sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Betonarme depolarda izolasyon yapılırken sadece iç yüzeyi seramik ile kaplamak yetersiz ve sağlıksız yalıtım sağlamakla beraber betonun dış yüzeyi dışarıdan gelen tehlikelere açık olmasına neden olmaktadır. Topraktaki akıntı ve sızma sularına maruz kalan beton ve içerisinde demir donatı çürüyerek ömrü kısalmakta büyük oranda su kayıplarına neden olmaktadır.