Şişli / İSTANBUL
Sitede Ara

BETON SU DEPOSU PVC MEMBRAN İZOLASYONU

Beton su deposu PVC membran izolasyonu sayesinde su depolarının çok daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Sektörde en sık kullanılan ve maliyet bakımından da avantajlı olan PVC membran malzemeler, mavi renkli ve homojen yapıdadır. Taşıyıcısız olarak tercih edebileceğiniz bu ürünler, aynı zamanda UV dayanımsız olarak satışa sunulur. Bu nedenle özellikle binaların bodrum katlarında kullanılan su depolarında PVC membran malzemeleri tercih edebilirsiniz. Bakteri oluşumunu engellemesi ile bilinen bu ürünler, ortamdan istenmeyen mikroorganizmaların uzaklaştırılmasına olanak sağlar. Kullanım suyu amacıyla tercih edilen depolarda en doğru sonuçları almak için bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Yangına karşı da dayanıklı olan PVC membran kaplamalar, kolay uygulama imkanı sayesinde sizi yormaz.

Beton su deposu PVC membran izolasyonu
Beton Su Deposu PVC Membran İzolasyonu ile Sağlığa Geçin

Sağlıklı su depoları oluşturmada beklentilerinizi tam olarak karşılayan beton su deposu PVC membran izolasyonu işlemleri, el kaynağı vasıtasıyla uygulanır PVC köşe ve birleşim yerlerinin kaynaklanması, ortamda sızıntı riskinin minimize edilmesine olanak sağlar. Yanal duvarlar ve tavan bölümünün kaplandığı bu süreçte, işlemlere başlamadan önce depodaki yabancı maddelerin arındırılması sağlanır. İşlemlerden önce deponun içinin temizlenmesi önemlidir. Basınçlı su ile yıkana depolarda uygulanan izolasyonu uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. TS EN 13967 standartlarına uygun olarak uygulanan izolasyon malzemeleri sayesinde su deponuzu yeraltı sularına ve kanalizasyon sularına karşı korursunuz. Sızıntı kaynaklı olarak depo içerisine girme ihtimali olan haşerelere karşı da savaş açmış olursunuz. Beton su deposu yalıtımı sağlıklı temiz su tüketebilmek ihtiyacı nedeniyle oldukça önemlidir. Depo yalıtımının periyodik bir uygulama olmamasıyla birlikte, düzenli bakımının ihmal edilmemesi gerekir. Depo yalıtımı ilk kuruluşta veya kullanılmakta olan deponun su kaçırması, suyu temiz tutamaması durumun da yapılması gereken uygulamadır. Düzenli bakımı yapılan su depolarının sorunsuz kullanım süreleri uzun olacaktır. Depo izolasyonunda kullanılacak malzemelerin içme veya kullanma suyu için uygunluk belgesi mutlaka olmalıdır. En önemlisi solvent içeren malzeme kullanılmamalıdır.



Beton Su Depolarında Su Kaçağı

Beton su depolarında su kaçağı varsa, kaçak yerleri belirlenip izolasyondan önce deponun niteliklerine göre mutlaka onarım harcı uygulanmalıdır. Daha sonrasında depo içi tamamen basınçlı su ile yıkanıp yosun, çamur ve yabancı maddelerden arındırılarak temizlenir. Su deposunun zemin ve yanal duvarları (tavan hariç) PVC membran kullanılarak kaplanır. PVC membran tüm alanlarda çıtalanarak kaynatılır, depoya sabitlenir. Uygulama esnasında ve sonrasında yaşanabilecek problemlerin önüne geçebilmek için parça değil boy birinci kalite PVC uygulanılır. Uygulama yapılan PVC köşe ve birleşim alanları el kaynağı ile sabitlenir. Su deposu temizliği işleminden sonra kullanıma açılır. PVC membran yalıtım uygulaması, su deposunun büyüklüğüne göre 1-3 iş günü içerisinde teslim edilir.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 509002
REFERANSLARIMIZ