BETON
DEPOLARDA İZOLASYON UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
İlk önce depolarınızın dezenfektesi sağlanır, depo temiz duruma getirildikten sonra beton depolarda zamanla oluşan kırık, çatlaklar içme suyunu uygun tamir harcı ile kapatılır ya da membrana zarar vermesini sağlayacak olan sivri, delici beton artıkları temizlenir. Depo zemini pürüzsüz hale getirildikten sonra membran işlemine başlanır. İçme suyu, kullanım suyunu uygun olan membran depo duvarlarına monte edilir. Depoda ek olan yerlere ısı kaynağı makinesi ile kaynak yapılır. Depo içerisindeki borular detaylı temizlenir ve membran borulara geçirilir. Depoda su borusu bulunuyorsa, su borularına mastik uygulaması yapılır ve kurumaya bırakılır. Kullanılan mastik sağlık bakanlığından onaylıdır. Eğer deponuza mastik uygulama işlemi yapılmaz ise depo kullanıma hazır şekilde su depolama işlemi sağlayabilirsiniz.
Bu işlemler ile deponuz gayet sağlam bir duruma getirilir. Membran ile bu sorunlar tamamen ortadan kaldırılmasa da uzun bir sürece deponuz da su kaçakları gibi sorunlarla karşılaşma durumunuz olmayacaktır. İstaş olarak membran işlemi bittikten sonra devamlı olarak su depolarınızı dezenfekte etmenizi tavsiye ediyoruz, dezenfekte ile depoların içerisinde ki su her zaman temiz kalacaktır ve bir daha sorun çıkma durumu en aza indirilecektir. Dezenfekte işleminde de firmamız size yardımcı olabilir. Bunun için bizden bilgi alabilirsiniz.
Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir
Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır
1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.
Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.
İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.
1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.
Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.