Kağıthane / İSTANBUL
Sitede Ara

Beko Kombileri Arıza Kodlari

Beko arıza kodlarına blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Beko markalı kombinizin arıza kodlarına göre arızasını tespit edebilirsiniz.

Beko Kombileri Arıza Kodları

E01 Arızası: Başarısız ateşleme sorunu: Yani kombi bu hata kodunu veriyor ise ateşlemeyi yapmıyor demektir. Bu durumda öncelikle gaz kontrolü sağlamalısınız. Gaz vana girişleri açık ise kombide sorun vardır. Bu durumda Beko Servisi’ni arayarak yardım almalısınız. Kombide iyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında sorun olabilir, gaz valfi arızalı olabilir ya da elektronik kart sorunu yaşanıyor olabilir. Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.

E02-F02 Arızası: Hatalı alev oluşum sorunu: Alevin doğru şekilde oluşmadığını belirten arıza kodlarıdır. Bu durumda kullanıcı olarak çözüm alternatifi için servisi aramalı yardım almalısınız.

E03 Arızası: Aşırı ısınma sorunu: Kombide aşırı ısınma durumunun söz konusu olduğunu belirtir. Aşırı ısınma durumunda limit termostatı arızası ile karşılaşılmaktadır

E04-E05-E06-F23 Arızası: Prosestat sorunu: Kombide hava akımının sağlanmasına yardımcı olan prosestat da sorun olduğunu belirten arıza kodlarıdır. Bu 4 arıza kodunun anlamı da aynıdır. 4 ü de aynı sorunun yaşandığını belirtir. Bu durumda kullanıcı olarak hiçbir müdahaleyi gerçekleştiremezsiniz. Çözüm için de mutlaka servisi çağırmalısınız.

E08-E82 Arızası: İyonizasyon sorunu: Kombide ateşlemeye yardımcı olan iyonizasyonda sorun olduğunu belirten hata kodlarıdır. Elektrot sorunu olduğu için servis müdahalesi gerekmektedir. Bu sorun bir nevi elektronik kart arızası da olabilmektedir. Çözüm ancak servis müdahalesi sonrasında sağlanabilir. Bu nedenle de mutlaka servisi çağırarak yardım almalısınız.

E09 Arızası: Gaz valfi geri besleme sorunu: Kombide böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken. Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.

E12-E21-F25 Arızası: Elektronik Kart Sorunu: Kombinin beyni olarak kabul edilen ve kombide bulunan parçaların çalışmasında katkıda bulunan emir aldıkları elektronik kartın arızalı olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda cihazdan bir performans beklenilemez. Kart arızalı olduğu için hiçbir parça çalışmak için emri karttan alamaz. Bu sebeple de kombi her iki konumda da çalışmaz. Kombinin çalışması adına da kart tamir ya da değişim uygulaması gerekebilir. Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.

F13 Arızası: Reset kilitlenmesi sorunu: Kombide bulunan resrt butonunda sorun olduğunun belirten hata kodudur. Bu durumda butona ya uzun süre basılmış öyle hataya geçmiştir ya da butona basılamıyordur. Cihazı elektrik beslemesinden kapatıp yeniden açarsanız sorun düzelecektir.

F22 Arızası: Düşük voltaj sorunu: Beko kombide özellikle de kış aylarında karşımıza çıkan hata kodlarından biridir. Şebeke voltajında meydana gelen dalgalanmalar sebebi ile kombiye gelen voltajın şu anlık düşük olduğunu belirtir. Bu durumda bir süre kadar voltajın düzene girmesini beklemelisiniz. Voltaj düzelmesine rağmen sorun devam ederse servisi aramanız gerekmektedir. Düşük gelen voltaj sebebi ile kombi parçaları hasar görmüş olabilir. Bu duruma ancak servis ekipleri müdahale edebilir. Bu sorunu yaşamamak adına da ya da sorunun hiç yaşanmaması adına voltajı düzenleyen regülatörü kullanabilirsiniz.

F31 Arızası: Merkezi ısıtma sensör sorunu: Cihazın ısı algılayıcı sensöründe sorun olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda hangi sensörde sorun olduğu ancak tespit sonrasında bulunabilir. Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.
F32 Arızası: Dış hava sensör sorunu: Kombide önemli parçalardan biri olan dış hava sensöründe sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Çözüm için servis yardımı almalısınız.

F33 Arızası: Kullanım suyu sensör sorunu: Kombide sıcak suyu algılamaya yarayan sıcak su sensöründe sorun olduğunu belirtir. Parça değişimi gerekmektedir ve bu sebeple de kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir işlem olmamaktadır. Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.

F37 Arızası: Düşük su basınç sorunu: Kombide bulunan suyun eksik olduğunu gösteren arıza kodudur. Kombi su ile de çalıştığı için su değeri basınç ya da bar olarak adlandırılmaktadır. Kombide olması gereken su basınç değeri 1 barın altına düştüğü zaman Beko kombi ekranında bu hata kodu belirir. Kullanıcı olarak bu durumda cihazın ihtiyacı kadar (1,5 bar kadar) su basmanız gerekmektedir. Su basım uygulamasından sonra cihaz normale dönecektir. Sorun düzelmezse de cihazı resetlemeli yine bir düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

F59 Arızası: Gaz valfi sorunu: Kombide ateşlemeye sıcak su sağlamaya yardımcı olan önemli parçalardan biri gaz valfidir. Bu hata kodu da gaz grubu, gaz armatörü olarak da bilinen gaz valfinde sorun olduğunu gösterir. Cihaz bu durumda sıcak su sağlamaz. Bu sebeple de kullanıcı olarak cihaza herhangi bir müdahalede bulunmak işe yaramaz.Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.

Telefonla Ara
Bizi Arayın
Sık Sorulan Sorular
Su depoları ne kadar zamanda temizletilmelidir ?

Sağlık bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgeye göre 3 yada 4 ayda bir temizletilmelidir

Depolar sürekli kullanılmalı mıdır ?

Periyodik bakımı yapılan su depolarının kulanılması şebeke hattının kullanılmasından daha sağlıklıdır

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

1.Depodaki mevcut su tamamen boşaltılır.
2.Kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.
3.Dezenfeksiyon işleminin ardından son durulama yapılır.
4.Temizlik sonunda depoya temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Niçin Temizlik Gereklidir?

Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir.
Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Su Deposunun Temizlik Periyodu Nedir?

İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

Depo Temizlenmezse Ne Olur?

1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
3.Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
4.Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Temizlik Süresi?

Ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

 » Güvenlik Kodu : 399180
REFERANSLARIMIZ